Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 21: falafel van doperwten, munt en bulgur

Dagen Zonder Vlees – Dag 21: falafel van doperwten, munt en bulgur

Easy pea-sy

Allerhande
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 g verse doperwten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g bieslook
  • 20 g platte peterselie
  • 15 g munt
  • 15 g koriander
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 50 g bulgur
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 el zout
  • 1 rode peper
  • 500 ml arachideolie

Hoe maak je het?

  1. Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree. 
  2. Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot de puree op is.
Bron: Allerhande – Albert Heijn België

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.