Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 17: hartige olijvencake met gruyère

Dagen Zonder Vlees – Dag 17: hartige olijvencake met gruyère

Lekker cheesy!

Mijn Zwitserse kazen op een plankje
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 4 eieren
  • 10 cl olijfolie
  • 5 cl witte wijn
  • 100 g zwarte olijven, ontpit, in schijfjes
  • 150 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 tl boter
  • zout, peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwerk in de keukenmachine de bloem, de eieren, de olijfolie en de wijn tot een beslag.
  2. Breng over naar een kom en voeg de olijven en de Gruyère AOP toe. Breng op smaak met peper. Zet apart.
  3. Vet een cakevorm in met boter. Giet het beslag in de vorm. Bak gedurende 40 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

Tip: de cake is gaar wanneer een mespunt droog uit het midden van de cake komt.

Bron: Mijn Zwitserse kazen op een plankje

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.