Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 16: volkorenpizza met spinazie en artisjok

Dagen Zonder Vlees – Dag 16: volkorenpizza met spinazie en artisjok

Supergezond en snel gemaakt!

Half Baked Harvest
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen.

Wat heb je nodig?

  • 225 g volkorenpizzadeeg, klaargemaakt
  • 4 el olijfolie
  • 3 à 4 teentjes look, fijngehakt of geperst
  • 1 el citroensap 
  • 1/2 citroen, in dunne schijfjes + zeste van 1/2 citroen
  • 450 g verse babyspinazie
  • 1 pot gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
  • 225 g mozzarella, in stukjes
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl gedroogd basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • zout 
  • peper
  • chilivlokken, vers basilicum en preischeuten als afwerking

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakpapiertje in met olijfolie.
  2. Rol de pizzabodem uit op een met bloem bedekt oppervlak tot een dunne bodem en leg op het bakpapier.
  3. Besprenkel de bodem met olijfolie. Verdeel look, citroenzeste, basilicum, zout, peper en chilivlokken gelijkmatig over de bodem. Verdeel daarover de spinazie, artisjok en kaas. Werk af met 3 à 4 schijfjes citroen.
  4. Verplaats de pizza naar de oven en laat ongeveer 10 tot 15 minuten bakken tot de korst knapperig en de kaas gesmolten is.
  5. Haal de pizza uit de oven en werk af met verse basilicumblaadjes en preischeuten. Smakelijk!
Bron: Half Baked Harvest

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.