Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 14: gevulde auberginerolletjes

Dagen Zonder Vlees – Dag 14: gevulde auberginerolletjes

Klaar in 1, 2, 3

Great British Chefs
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 100 g quinoa
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 middelgrote aubergines
  • 1 rode biet, grof geraspt
  • 2 wortelen, grof geraspt
  • 1 paprika, in stukjes
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl gember-knoflookpasta
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl garam masala
  • 1/4 bussel koriander
  • olijfolie
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Was en kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking.
  2. Meng 3,5 el olijfolie, het komijnzaad en een snuifje zout in een kom. Snij dunne plakjes van de aubergine en smeer ze in met de marinade. Gril kort in de grillpan (ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant). Laat de aubergineschijfjes op een keukenpapiertje uitlekken. 
  3. Voor de vulling: stoof de ui kort aan. Voeg de gember-knoflookpasta toe, kurkuma, zout en chilipoeder en laat ongeveer 2 minuten verder garen. Voeg de quinoa toe en laat nog 5 à 7 minuten meebakken. Voeg daarna de geraspte kaas toe en haal van het vuur. Werk af met garam-masalapoeder en gehakte koriander.
  4. Leg de aubergineschijfjes op een bord. Verdeel de vulling over de schijfjes en daarboven de groenten. Rol het geheel op. Meteen serveren.
Bron: Great British Chefs

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.