Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 13: romige quinoa caprese

Dagen Zonder Vlees – Dag 13: romige quinoa caprese

Half Baked Harvest
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen.

Wat heb je nodig?

  • 340 g gekookte quinoa
  • 225 g tomatensaus
  • 2 el tomatenpuree
  • 80 ml room
  • 35 g parmesan
  • 1 pakje mozzarella, in plakjes
  • 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 grote bussel verse basilicum, in fijne reepjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de tomatensaus en -puree op een laag vuurtje in een grote sauspan. Wanneer de saus warm is, voeg je de room, parmezaan, paprikapoeder, zout en peper toe. Verwijder van het vuur en meng met de gekookte quinoa. Voeg de helft van de mozzarella en de helft van de tomaatjes toe. Hak 6 blaadjes basilicum fijn en meng onder het geheel. 
  3. Doe het quinoamengsel in een ovenschaal. Werk af met een laagje mozzarella en de rest van de tomaatjes. Zet ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven en zet daarna nog 1 à 2 minuutjes de grill aan tot de kaas goudkleurig wordt.
  4. Haal uit de oven en werk af met de verse basilicumreepjes.

Quinoa Caprese

Bron: Half Baked Harvest

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.