Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 12: fris slaatje met geroosterde biet, peer...

Dagen Zonder Vlees – Dag 12: fris slaatje met geroosterde biet, peer en walnoten

De lente op je bord!

Camille Styles
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 3 rode bieten
  • 2 el olijfolie
  • 1 rijpe peer (in blokjes gesneden)
  • ¼ kopje geroosterde walnoten
  • ¼ kopje fetakaas (verkruimeld)
  • 200 g sla naar keuze
  • 1 kopje gekookte quinoa
  • 1 à 2 el walnootolie
  • balsamicoazijn naar smaak
  • vloeibare honing naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Besprenkel de bieten met wat olijfolie, zout en peper en pak ze in zilverpapier in. Laat ze tussen 40 minuten en 1 uur in de oven roosteren. Controleer vanaf 40 minuten om de 5 minuten of de bieten gaar zijn. Zodra je er met een vork in kan prikken, zijn ze goed. Verwijder de zilverfolie en laat de bieten afkoelen. Als ze lauw zijn, kan je ze in blokjes snijden. Laat de bieten vervolgens verder afkoelen. 
  2. Kook intussen de quinoa samen met een blokje groentebouillon in een kookpot. De kooktijd staat aangegeven op de verpakking.Giet de quinoa als hij gaar is af met behulp van een zeef. Laat afkoelen. Sprenkel wat walnootolie en zout over de quinoa. 
  3. Verzamel alle salade-ingrediënten in een mengkom en roer goed. Eens de salade op het bord ligt, kan je nog walnootolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper toevoegen naar smaak. 
     

slaatje met rode biet

Bron: Camille Styles

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.