Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 11: mediterrane pastasalade

Dagen Zonder Vlees – Dag 11: mediterrane pastasalade

Gimme Some Oven
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de pastasalade
  • 350 g pasta (farfalle)
  • 1 komkommer (in stukjes gesneden)
  • 150 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 kopje zwarte olijven
  • 120 g fetakaas
  • ½ rode ui (gepeld en in schijfjes gesneden)
 
Voor de vinaigrette
  • ¼ kopje olijfolie
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 el versgeperst citroensap
  • 2 tl gedroogde oregano (fijngehakt)
  • 1 tl vloeibare honing
  • 2 knoflookteentjes (geperst)
  • ¼ tl zwarte peper
  • ¼ tl zout
  • een snuifje chilivlokken
     

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta beetgaar in een grote kookpot. Voeg zeker genoeg zout toe. 
  2. Giet de pasta af en spoel gedurende 20 à 30 seconden af onder koud water. 
  3. Neem een grote mengkom en mix daarin de pasta, komkommer, tomaten, olijven, fetakaas en rode ui. 
  4. Mix in een apart kommetje alle ingrediënten voor de vinaigrette en giet die over de pastamix. 
  5. Kruid de salade met peper en zout naar smaak en serveer. 
     

pastasalade

Bron: Gimme Some Oven

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.