13 June 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Allez les Belges! Supporter voor onze Rode Duivels met deze 5 pittige en/of tricolore voetbalsnacks bij de hand.
Copyright beeld: Onceuponachef.com
1. Duivelse popcorn
Ingrediënten
- 3 el olie (zonnebloem, arachide, kokos,...)
- 140 g maïskorrels
- 3 el ongezouten boter
- 1 tl kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 3 tl suiker
- 3/4 tl zout
Bereiding
-
Doe de olie in een grote kookpot, laat het vuur warm worden en voeg de maïskorrels toe. Zet het deksel op de pot.
-
Wacht tot de korrels beginnen ploffen. Schud de pot heen en weer zodat de korrels blijven bewegen. Als het ploffen vermindert, neem je de pot van het vuur.
-
Smelt de boter in de microgolfoven. Voeg de kruiden en de suiker toe. Lepel het mengsel met een lepel over de popcorn en meng goed.
2. Krokante kippenboutjes
Ingrediënten
- 8 kippenbouten
- ½ kl gedroogde tijm
- ½ kl gedroogde oregano
- ½ kl peper
- ½ kl knoflookpoeder
- ½ kl cayennepeper
- 1 el paprikapoeder
- 300 ml yoghurt
- 75 g panko ((Japans paneermeel, bij de oosterse specialiteiten in de supermarkt))
- 120 g bloem
- olie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Giet de yoghurt in een diep bord.
- Meng de panko met de bloem en de kruiden in een diepvrieszakje.
- Wentel de kippenboutjes eerst door de yoghurt, doe ze dan een voor een in het zakje met de pankomix en schud even op, tot ze volledig omhuld zijn met paneermeel.
- Leg de boutjes in een ingevette ovenschaal en zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen. Spuit er een dun laagje olie over.
- Bak de boutjes 1 uur in de voorverwarmde oven. Serveer ze met ketchup of een pikant sausje naar keuze.
- Serveeridee: Knip vlammen van een geel servet en leg dit in het schaaltje waarin je de boutjes gaat serveren.
Bron recept: Libelle Lekker!
3. Tricolore fruitsaté
Ingrediënten
- aardbei
- ananas of mango, in gelijke blokjes
- braambessen
- satéstokjes
Bereiding
Rijg de stukjes fruit aan het satéstokje in de juiste volgorde: zwart, geel, rood ofwel bramen, ananas en aardbei. Simpel hé.
TIP: Je kan dit ook een tricolere aperitiefsaté maken met zwarte olijven, blokjes kaas en kerstomaatjes.
4. Hotdogs met cheddar (4 pers.)
Ingrediënten
- 4 broodjes
- 4 worsten (knack)
- ¼ witte kool
- ¼ andijvie
- 80 g cheddar (geraspt)
- 3 el witte wijnazijn
- 1 kl suiker
- ketchup
- peper
- zout
Bereiding
-
Maak de kool en andijvie schoon. Schaaf de kool. Snij de andijvie in fijne reepjes en meng ze met de kool.
-
Roer een dressing van de wijnazijn, de suiker, peper en zout. Schep de dressing door de groenten.
-
Verwarm de grill voor. Snij de worsten overlangs in. Snij de broodjes open. Rooster de broodjes en de worsten mooi goudbruin.
- Bestrooi de warme broodjes met de cheddar. Leg er de worsten op en verdeel er de salade over. Werk ten slotte af met ketchup naar smaak.
Bron beeld en recept: Libelle Lekker!
5. Mini-pizza's met tomaat en geitenkaas
Ingrediënten
- 2 pizzabodems (kant-en-klaar)
- 200 g zongedroogde tomaten
- 16 zwarte olijven
- 250 g champignons
- 200 g geitenkaas
- 250 ml tomatenpassata
- olie (pikante)
- 1 kl oregano
- 1 kl tijm
- peper
- zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 225° C. Steek 16 rondjes (van 10 cm diameter) uit het pizzadeeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Snij de champignons in plakjes. Snij de tomaatjes in kleine stukjes.
-
Breng de passata op smaak met oregano, tijm, peper en zout. Verdeel de saus over de pizzabodempjes.
-
Verdeel er de tomaatjes en de champignons over. Schep op elke pizza een koffielepeltje geitenkaas en duw er een olijf in.
- Bak de pizza’s 12 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met een druppeltje pikante olie.
Bron beeld en recept: Libelle Lekker!
Lees ook
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier