Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Onceuponachef.com

Supersnel & lekker

5 duivelse snacks voor tijdens de match vanavond

Allez les Belges! Supporter voor onze Rode Duivels met deze 5 pittige en/of tricolore voetbalsnacks bij de hand.

Duivelse snacks EK

Copyright beeld: Onceuponachef.com

 

1. Duivelse popcorn

Ingrediënten

  • 3 el olie (zonnebloem, arachide, kokos,...)
  • 140 g maïskorrels
  • 3 el ongezouten boter
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 tl suiker
  • 3/4 tl zout

Bereiding

  1. Doe de olie in een grote kookpot, laat het vuur warm worden en voeg de maïskorrels toe. Zet het deksel op de pot.
     
  2. Wacht tot de korrels beginnen ploffen. Schud de pot heen en weer zodat de korrels blijven bewegen. Als het ploffen vermindert, neem je de pot van het vuur.
     
  3. Smelt de boter in de microgolfoven. Voeg de kruiden en de suiker toe. Lepel het mengsel met een lepel over de popcorn en meng goed.
     

EK snacks

 

2. Krokante kippenboutjes

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten
  • ½ kl gedroogde tijm
  • ½ kl gedroogde oregano
  • ½ kl peper
  • ½ kl knoflookpoeder
  • ½ kl cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 300 ml yoghurt
  • 75 g panko ((Japans paneermeel, bij de oosterse specialiteiten in de supermarkt))
  • 120 g bloem
  • olie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Giet de yoghurt in een diep bord.
  2. Meng de panko met de bloem en de kruiden in een diepvrieszakje.
  3. Wentel de kippenboutjes eerst door de yoghurt, doe ze dan een voor een in het zakje met de pankomix en schud even op, tot ze volledig omhuld zijn met paneermeel.
  4. Leg de boutjes in een ingevette ovenschaal en zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen. Spuit er een dun laagje olie over.
  5. Bak de boutjes 1 uur in de voorverwarmde oven. Serveer ze met ketchup of een pikant sausje naar keuze.
  6. Serveeridee: Knip vlammen van een geel servet en leg dit in het schaaltje waarin je de boutjes gaat serveren.

Bron recept: Libelle Lekker!

 

Hapjes EK

3. Tricolore fruitsaté

Ingrediënten

  • aardbei
  • ananas of mango, in gelijke blokjes
  • braambessen
  • satéstokjes

 

Bereiding

Rijg de stukjes fruit aan het satéstokje in de juiste volgorde: zwart, geel, rood ofwel bramen, ananas en aardbei. Simpel hé.

 

TIP: Je kan dit ook een tricolere aperitiefsaté maken met zwarte olijven, blokjes kaas en kerstomaatjes.

 

EK snacks

4. Hotdogs met cheddar (4 pers.)

Ingrediënten

  • 4 broodjes
  • 4 worsten (knack)
  • ¼ witte kool
  • ¼ andijvie
  • 80 g cheddar (geraspt)
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • ketchup
  • peper
  • zout

 

Bereiding

  1. Maak de kool en andijvie schoon. Schaaf de kool. Snij de andijvie in fijne reepjes en meng ze met de kool.
     
  2. Roer een dressing van de wijnazijn, de suiker, peper en zout. Schep de dressing door de groenten.
     
  3. Verwarm de grill voor. Snij de worsten overlangs in. Snij de broodjes open. Rooster de broodjes en de worsten mooi goudbruin.
     
  4. Bestrooi de warme broodjes met de cheddar. Leg er de worsten op en verdeel er de salade over. Werk ten slotte af met ketchup naar smaak.

 

Bron beeld en recept: Libelle Lekker!

 

EK Snacks

5. Mini-pizza's met tomaat en geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (kant-en-klaar)
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 16 zwarte olijven
  • 250 g champignons
  • 200 g geitenkaas
  • 250 ml tomatenpassata
  • olie (pikante)
  • 1 kl oregano
  • 1 kl tijm
  • peper
  • zout

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225° C. Steek 16 rondjes (van 10 cm diameter) uit het pizzadeeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
     
  2. Snij de champignons in plakjes. Snij de tomaatjes in kleine stukjes.
     
  3. Breng de passata op smaak met oregano, tijm, peper en zout. Verdeel de saus over de pizzabodempjes.
     
  4. Verdeel er de tomaatjes en de champignons over. Schep op elke pizza een koffielepeltje geitenkaas en duw er een olijf in.
     
  5. Bak de pizza’s 12 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met een druppeltje pikante olie.

 

Bron beeld en recept: Libelle Lekker!

 

Lees ook

Zoveel calorieën bevatten jouw favoriete tv-snacks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '