Home Lifestyle Film NOSTALGIE: deze 10 blockbusters vieren in 2020 hun 20ste verjaardag

NOSTALGIE: deze 10 blockbusters vieren in 2020 hun 20ste verjaardag

'Miss Congeniality’ en ‘Charlie’s Angels’ blazen ook al 20 kaarsjes uit. 😱

© Columbia Pictures

Het is bijna niet te geloven, maar in januari is het al 20 jaar (!) geleden dat we de eeuwwisseling vierden. Weet jij nog welke films er in 2000 voor het eerst op de buis kwamen? Wij, ondanks dat er een paar echte klassiekers tussenzitten, alleszins niet. Deze 10 films tonen aan dat de tijd vliegt én blazen in 2020 al 20 kaarsjes uit.

1 / 10
Miss Congeniality
Scary Movie
Bring It On
Cast Away
Love & Basketball
Charlie’s Angels
Erin Brockovich
Gladiator
Billy Elliot
High Fidelity
Miss Congeniality
Miss Congeniality

Sandra Bullock bewees in 2000 dat ze de koningin van het scherm is. Dat deed ze met de film ‘Miss Congeniality’ waarin ze een FBI-agente speelt die infiltreert in een schoonheidswedstrijd. Twintig jaar later is het nog steeds een grappige en enorm herkenbare film!

Scary Movie
Scary Movie

In de jaren 80 en 90 verscheen de ene horrorfilm na de andere. Daarom kwamen de makers van ‘Scary Movie’ op het idee om parodieën te maken op die films. In 2000 verscheen de eerste, en veruit de beste, parodie: die van ‘Scream’.

Bring It On
Bring It On

Vergeet heel eventjes de verschillende sequels en kijk nog eens naar de originele ‘Bring It On’, want ook die film viert volgend jaar z’n 20ste verjaardag. Het is een echte klassieker en doet je opnieuw snakken naar je tienerjaren.

Cast Away
Cast Away

Cast Away is niet alleen een klassieker met Tom Hanks, maar op dit moment ook een heuse meme-fabriek. De scènes worden tot op de dag van vandaag gebruikt om grapjes te maken. En terecht, want het is nog steeds een steengoede film!

Love & Basketball
Love & Basketball

‘Love & Basketball’ is een vaste waarde geworden op Valentijn of een romantische vrijdagavond en maar goed ook, want de romantiek in het basketbalteam – en misschien wel in je eigen zetel – spat ervan af. Het was misschien niet de meest bekende, maar wel een van de meest hartverwarmende klassiekers in 2000.

Charlie’s Angels
Charlie’s Angels

Jawel, het is intussen al twintig jaar geleden dat we de Charlie’s Angels nog eens aan het werk zagen. De drie detectives krijgen van hun mysterieuze baas de opdracht om gestolen identificatiesoftware terug te vinden. Dat doen ze met behulp van vechtsporten, hun technische vaardigheden en de nodige sex-appeal.

Erin Brockovich
Erin Brockovich

Watervervuiling en corrupte bedrijven, is dit een film uit 2000 of uit 2019? De Oscar-winnende dramafilm met Julia Roberts in de hoofdrol vertelt het waargebeurde verhaal van een activiste die een groot bedrijf onder de loep neemt nadat ze ontdekt dat het bedrijf het grondwater vervuilt. Een bijzonder actuele film, dus!

Gladiator
Gladiator

Eentje voor de avonturiers en fans van Russel Crowe. Een voormalige Romeinse generaal probeert wraak te nemen op de corrupte keizer die zijn familie heeft vermoord, waarna hij een slaaf werd.

Billy Elliot
Billy Elliot

De klassieker over een jongen die stiekem balletlessen volgt, galmt vandaag nog steeds na en is bijzonder actueel. Het is must see voor zowel jong als oud en kaart na 20 jaar nog altijd een groot probleem aan. Plus, het is gewoon een zeer goede film met een jonge, maar o zo getalenteerde Jamie Bell in de hoofdrol.

High Fidelity
High Fidelity

We sluiten dit lijstje af met een muzikale romcom. Rob heeft een succesvolle platenwinkel, maar heeft minder succes als het op relaties aankomt. Hij heeft het ene vriendinnetje na het andere en vreest dat ook zijn huidige relatie op de klippen zal lopen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.