Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Denise Kortlever voor 'Oh Baby'

Een lekker (vegetarisch) alternatief dat je in minder dan 10 minuten op tafel tovert.

RECEPT: deze filet americain mogen ook zwangere vrouwen eten

Ben je zwanger en zit je as we speak naar een broodje met filet americain te smachten terwijl je ondertussen je boterham met kaas naar binnen speelt? Deze zwangerschapsproof preparé tover je in een wip op tafel en smaakt bijna net zo goed als the real deal.


Filet americain blijkt een van de gerechten te zijn die zwangere vrouwen het meest missen tijdens die tien maanden waarin ze een klein mirakel in hun buik laten groeien. Ook redactrice en mama in spe Elke heeft aan haar lief gevraagd om voor dat broodje preparé te zorgen op het kraambed. Om de tussentijd te overbruggen, probeerde ze het recept voor zwangerschapsproof filet americain dat ze vond in het boek ‘Oh Baby’. Het is een lekker alternatief dat je in nog geen tien minuten op tafel tovert, en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje staan. Oké, zo goed als the real deal wordt het niet, maar dit recept komt toch aardig in de buurt!

Dit heb je nodig

  • 1 blik cannellinibonen (300 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 sjalotje, erg fijngehakt
  • 1 tl kappertjes, erg fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het


Pureer de bonen in de keukenmachine tot een grove puree. Voeg alle overige ingrediënten toe en breng stevig op smaak met peper en zout. Proef voor. Wil je ’m pittiger? Gebruik dan extra mosterd. Frisser? Extra citroensap. Meer bite? Voeg dan extra sjalot en kappertjes toe. Deze zwangerschapsproof preparé bewaar je zo’n drie dagen in de koelkast in een goed afgesloten bakje.

 

Bron: Denise Kortlever, ‘Oh Baby’ – € 14,99 – Bol.com.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '