De afgelopen maanden brachten we meer tijd dan ooit door in ons kot en de zomer van 2020 zal voor eeuwig te boek staan als ‘de staycationzomer’. Laten we het dus maar gezellig maken. Door wat Feng Shui in ons interieur te integreren, bijvoorbeeld.
In deze bizarre tijden is het belangrijker dan ooit dat onze thuis aanvoelt als een gezonde leefomgeving en een veilige haven. Enter: Feng Shui.
Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie uit China en betekent letterlijk wind (feng) en water (shui). Centraal staan de vijf natuurlijke elementen: vuur, water, aarde, metaal en hout. Pas wanneer deze allemaal in balans zijn, kan een optimale energiestroom worden gegarandeerd. Want dat is waar Feng Shui om draait: je interieur op die manier inrichten zodat alles in harmonie is. Volgens de theorie heeft je leefomgeving namelijk meer invloed op je geluk dan je zou denken.
© Westwing
Feng Shui in je interieur
Zeven dingen die je moet weten voor je Feng Shui gaat integreren in je interieur:
1. De belangrijkste regel? Vermijd rommel! Beperk je tot je wat je echt nodig hebt. Minimalism is key.
2. Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol. Daar horen ook kamerplanten bij. Planten zijn namelijk levende wezens. Ze zuiveren de lucht en geven ons zuurstof.
3. Kies voor materialen die warmte en rust creëren: wol, zijde, linnen hout en katoen.
4. Ook wat het kleurenpalet betreft, is het belangrijk om voor eenvoud en neutraliteit te opteren. Denk: natuurlijke aardetinten, gebroken wit en grijs.
5. De plaatsing van de meubels is cruciaal voor de Chi-flow. Zo is het in de slaapkamer aan te raden dat je vanuit je bed de deur kan zien (eventueel met behulp van een spiegel) en plaats je je zetel(s) in de woonkamer best tegen de muur. Zo heb je een goed overzicht over de ruimte en voel je je toch geborgen.
6. Hou verder bij het inrichten in je achterhoofd dat alles draait om balans. De vijf elementen (water, vuur, aarde, metaal en hout) moeten vloeiend in elkaar overgaan en tegengestelde krachten (yin-yang) moeten in harmonie en dus in evenwicht zijn.
7. Eenvoud en minimalisme mag dan wel centraal staan, dat betekent niet dat er geen plaats is voor decoratieve accessoires. Meer nog: kaarsen, planten, kaders met foto’s van dierbaren, kommen met in water drijvende verse bloemen en een windgong ondersteunen net de doorstroming van Chi in je woonst.
Lees ook: