Home Lifestyle Verrassing voor ‘Familie’-kijkers: Simon duikt plots weer op

Verrassing voor ‘Familie’-kijkers: Simon duikt plots weer op

'De kijkers zullen zich constant afvragen of hij nu wel te vertrouwen is.'

Simon Familie
© DPG

Het aandeel kijkend Vlaanderen dat gisterenavond trouw afzakte naar VTM voor zijn dagelijkse portie ‘Familie’ bleef na de aflevering verslagen achter. Niemand minder dan Simon Feyaerts dook plots weer op.

Doet Simon, gespeeld door Braam Verreth, niet meteen een belletje rinkelen? Vier jaar geleden werd hij opgenomen in de psychiatrie nadat hij zijn toenmalige lief (en de vrouw van zijn overleden broer Thomas) Stefanie ontvoerde. Geen heilig boontje, dus. En daar stopt zijn strafblad nog niet. Trouwe kijkers herinneren zich vast ook wel dat hij ook een moord pleegde én de bomma vergiftigde. Je kan hem dus een beetje vergelijken met verpleger Tony die nog niet zolang in de gevangenis zit.

Te vertrouwen?

Het was Stefanie die gisterenavond ontdekte dat Simon weer op vrije voeten is. Ze zag ‘m in de supermarkt zijn inkopen doen. Toeval? We don’t think so! In de preview van de aflevering die vanavond wordt uitgezonden zien we hoe ze oog in oog komt te staan met haar ex en het nieuws toevertrouwt aan Jonas: ‘Ik heb een geest gezien. Simon.’

Of Simon ook nu weer de bad guy zal uithangen, is nog niet helemaal duidelijk, maar Braam vertelde in een interview met HLN wel dat we ‘een andere Simon‘ zullen leren kennen. ‘De kijkers zullen zich wel constant afvragen: is die gast nu echt geestelijk gezond en stabiel, of doet hij maar alsof en kan hij bij de minste vonk weer ontploffen? Maar volgens zijn psychiater is hij nu dus wel helemaal genezen’, verklapt hij. Het was trouwens geen verrassing voor Braam dat hij mocht terugkeren naar de set als Simon. ‘Toen mijn personage in 2017 werd opgepakt en uit “Familie” verdween, polsten de makers al meteen of ik later misschien eens wilde terugkeren’, legt hij in de krant uit.

Of we Simon ook écht weer mogen vertrouwen ontdek je vanaf vanavond op VTM.

Lees ook: