Home Lifestyle Film Epic geekcafé opent binnenkort zijn deuren

Epic geekcafé opent binnenkort zijn deuren

Die science fiction bar vestigt zich rond april in Antwerpen.

Shutterstock

Goed nieuws voor nerds: vanaf april volgend jaar komt er een heuse geekbar in hartje Antwerpen. Fans van ‘Star Wars’, ‘Pokémon’, ‘Lord of the Rings’ of ‘Harry Potter’ kunnen er een boterbiertje drinken of een potje gamen met vrienden.

Alexandru Hul richtte begin deze maand een crowdfunding op om een geekbar te openen. De ‘The Geeky Cauldron’ wordt niet zomaar een café. Je zal er volledig worden ondergedompeld in de sci-fi/fantasysfeer. Een Jupiler moet je er niet verwachten, maar wel een lekker boterbiertje. Er zullen ook heel wat evenementen worden georganiseerd zoals screenings – lees: het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ –, themafeestjes of bordspelavonden.

Paradijs

Zijn idee kreeg heel wat bijval, want in amper een paar dagen zamelde Alexandru maar liefst 10.000 euro in. Hij zal dat geld vooral gebruiken om het pand om te toveren tot een paradijs voor geeks. Zo komen er naast de standaard café-uitrusting zoals een toog en tapinstallatie verschillende schermen, gameconsoles, en heel wat nerdy accessoires.

Renovatiewerken

Het café, dat zal lijken op ‘De Drie Bezemstelen’ uit Harry Potter, komt op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen. De renovatiewerken zijn al gestart en Alexandru hoopt zijn deuren te kunnen openen in april. Je hoeft trouwens geen geek in hart en nieren te zijn om een voet binnen te zetten in het café. Iedereen is welkom en zal versteld staan van de magische sfeer die er hangt.

Lees ook: