Home Lifestyle Body Ephemeral Tattoo zet tattoos die na een jaartje verdwijnen

Ephemeral Tattoo zet tattoos die na een jaartje verdwijnen

De speciale inkt vervaagt na 8 tot 15 maanden.

ephemeral tattoo
© pexels

Wil je een tattoo, maar verander je om de zoveel tijd van gedacht over welk design je mooi vindt en ben je snel op iets uitgekeken? Dan ben je bij Ephemeral Tattoo op de juiste plaats! De eigenaars ontwikkelden een revolutionaire inkt waardoor je tatoeage na gemiddeld een jaartje verdwijnt.

Het grootste struikelblok bij het nemen van een tattoo is niet de pijn, maar het feit dat het design voor de rest van je leven op je lichaam staat. Je kan een tattoo wel laten weglaseren, maar dat doet geen deugd en daar wordt je portemonnee nu niet bepaald heel vrolijk van. Je kan ook kiezen voor een plaktattoo, maar als je ouder bent dan vijf jaar is dat misschien niet de coolste oplossing en bovendien verdwijnt die tekening na een paar wasbeurten. Dan maar voor eeuwig blijven twijfelen of je nu wel of niet die tijger, quote of roos neemt? Gelukkig is er een perfecte gulden middenweg: Ephemeral Tattoo.

Revolutionaire inkt

Ze begonnen reeds in 2016 al met hun onderzoek en nu staat de techniek op punt dankzij vijf Amerikaanse universiteitsstudenten. Zij kregen de hulp van doctors in chemische technologie en top dermatologen. De tattoos bij Ephemeral Tattoo worden gezet met een revolutionaire inkt die gemaakt is van biologisch absorbeerbare en biocompatibele polymeren. Het bevat zorgvuldig gekozen hoogwaardige pigmenten die worden gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en andere producten. De inkt werd goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), een agentschap van de federale overheid in Amerika dat de kwaliteit van medicatie en voedsel controleert. De inkt bestaat uit kleinere deeltjes die na 8 tot 15 maanden op natuurlijke wijze uit je lichaam verdwijnen waardoor de tattoo volledig vervaagt.

Jezelf uitdrukken

Een echte tattoo – want de tattoo wordt op dezelfde ‘pijnlijke’ manier gezet –  maar zonder dat je er permanent aan vasthangt. Dat is de belofte die de eigenaars maken. ‘Heb spijt van dat sms’je dat je om 4 uur ‘s nachts stuurde. Niet van je tattoos’, staat er te lezen op de website. De tattoos zijn voorlopig enkel mogelijk met zwarte inkt. Verschillende foto’s op de Instagrampagina tonen hoe het design stilletjes aan vervaagt tot er niks meer van te zien is. ‘We willen dat mensen de vrijheid krijgen om zichzelf uit te drukken zonder dat ze ergens aan vasthangen’, vertelt Josh Sakhai, medeoprichter van Ephemeral Tattoo, in Forbes.

New York

Voorlopig heeft Ephemeral Tattoo nog maar één tattooshop in Brooklyn, New York waar het deze techniek toepast. Maar op de site staat er te lezen dat hoe meer reservaties het krijgt in een bepaalde stad, hoe sneller er een nieuwe zaak opent op die plaats. Je kan ook de postcode achterlaten van de plek waar je graag een shop ziet opduiken. De vraag is natuurlijk of dit enkel op Amerika slaat of ook op de rest van de wereld. Wij hopen alleszins dat Ephemeral Tattoo binnenkort ook naar ons Belgenlandje komt, want we hebben al heel wat mogelijke designs in ons achterhoofd.

Toch nog wat tattoo-inspiratie nodig?