Home Lifestyle Weekendje (niet te ver) weg? De website Enjkey toont je de leukste...

Weekendje (niet te ver) weg? De website Enjkey toont je de leukste verblijven vlak bij huis

Want soms heb je geen zin om nog 4 uur te rijden.

Enjkey
© Kitula, Enjkey

Zin in een weekendje weg, maar niet in de eindeloze rit? Meet Enjkey. Het concept is simpel: je geeft aan waar je woont en de website geeft je een reeks sublieme adresjes niet te ver van huis.

Waar je op Airbnb ingeeft waar je naartoe wil, geef je bij Enjkey aan waar je woont. Het doel? Een droomverblijf vlak bij huis vinden. Want ja, een kort weekendje weg is leuk, maar als je de helft van de tijd in de auto moet spenderen om er te geraken, is de lol er al snel af.

De test

Stel je voor dat je in Mechelen woont. Je geeft je woonplaats in op Enjkey en – surprise – niet veel later beveelt de website je de leukste verblijfsplekken in de omgeving aan. Het adembenemende Collector’s House in Antwerpen op amper 27 minuten, het prachtige Atelier Turquoise in Gent op 53 minuten en het rustgevende Le Domaine Roc in het hartje van de Ardennen op net iets meer dan een uurtje rijden, zijn slechts enkele van de opties die we voorgesteld kregen. Heb je bepaalde criteria, zoals een bad, zwembad of het feit dat je met kinderen op pad bent, dan kan je die ook altijd aangeven.

1 / 3
Collector’s House, Antwerpen
Atelier Turquoise, Gent
Le Domaine Roc, Ardennen
Collector’s House, Antwerpen
Collector’s House, Antwerpen

Atelier Turquoise, Gent
Atelier Turquoise, Gent

Le Domaine Roc, Ardennen
Le Domaine Roc, Ardennen

De website geeft niet alleen een lijst prachtige adresjes, hij houdt ook nog eens rekening met de prijs-kwaliteitverhouding. Verwacht je natuurlijk niet aan kamers van 50 euro per nacht. De verblijven op Enjkey kosten gemiddeld € 100 à € 150 per nacht. Daarnaast houdt de site ook rekening met de vriendelijkheid van de gastvrouw of -heer. Met andere woorden: het kan bijna onmogelijk fout gaan.

Een plek onder de zon

Mag het toch wat verder zijn, maar heb je geen specifieke locatie in gedachten? Er zijn een heleboel gigantisch mooie adresjes die op meer dan vijf uur rijden liggen (of die je zelfs met het vliegtuig bereikt) en die je waarschijnlijk anders nooit ontdekt zou hebben. Een van onze topfavorieten? Bel Estiu in de Périgordstreek in Frankrijk (zie foto hieronder). Maar ook Spanje, Portugal, Ibiza en Marrakech staan tussen de opties. Houden wij in het achterhoofd voor onze volgende vakantie!

Bel Estiu

Alle zalige adresjes ontdekken? Kijk – en droom – vooral even zelf op de website van Enjkey.

Lees ook: