Home Deco VIDEO: Lore (28) maakt keramiek met een vleugje bodypositivity

VIDEO: Lore (28) maakt keramiek met een vleugje bodypositivity

'We zijn allemaal zo verschillend. Onze lichamen zijn een onuitputbare bron van inspiratie.'

eleonora-ceramics
© Anke Desmet voor Flair

We hebben bij Flair een clubje opgericht voor creatief talent van eigen bodem: Club Creatief. Clublid Lore (28) bakt in hartje Brugge, onder het toeziend oog van haar kater Inti, servies en bloempotten die stuk voor stuk uniek zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Montage: Anke Desmet

Lore is psychologe van opleiding en besteedt haar vrije tijd grotendeels in haar knus ateliertje in Brugge. Daar bakt ze sinds vorig jaar keramiek in alle kleuren, vormen en maten, die ze verkoopt op haar webshop Eleonara Ceramics. Haar ‘Body Positivity’-collectie zag je misschien zelfs al op sociale media passeren: de kleurrijke kopjes waarop ze borsten en penissen boetseert, staan intussen bij menig influencer in de keukenkast en vliegen op haar webshop de deur uit. ‘Na een pijnlijke relatiebreuk was ik zoekende naar mijn vrouwelijkheid. Zo werd pottendraaien een vorm van therapie en kwam ik op het idee om kopjes te maken met allerlei soorten borsten. Ronde, puntige, ongelijke, hangende… Ik boetseerde zelfs boezems waar ik achteraf littekens op aanbracht met goudkleurige verf. Intussen heb ik ze omgedoopt tot body positivity mugs’, vertelde ze eerder al in Flair. Nu maakt ze ook furore met haar dromerige ‘Moon mugs’-collectie. In bovenstaande video geeft ze een exclusief kijkje in haar werkplaats.

Meer creatieve zielen: