Home Lifestyle Body ZIEN: redactrice Robine sliep zich fit tijdens de eerste Vlaamse sessie ‘Napercise’

ZIEN: redactrice Robine sliep zich fit tijdens de eerste Vlaamse sessie ‘Napercise’

Ga jij de slaapklas uittesten?

De Vlaming slaapt veel te weinig. En aangezien slapen minstens even belangrijk is voor je gezondheid als sporten, bestaat er nu iets zoals ‘Napercise’.

In Groot-Brittannië waren David Lloyds ‘Napercise’-lessen meteen razend populair. Hoog tijd om de slaapklas over te brengen naar ons land, dus. Tijdens de les doen de deelnemers eerst ademhalingsoefeningen. Nadien gaat het licht voor 45 minuten uit. Dan hoef je niet meer te doen dan gewoon… te nappen.

Het belang van slaap

Droom- en slaapexperte Kathryn Pinkham is overtuigd van de goede invloed van Napercise op je gezondheid: ‘Goed slapen is veel belangrijker dan men vaak denkt. Op korte termijn leidt een gebrek aan slaap tot vermoeidheid of minder concentratievermogen, maar voldoende slaap is ook belangrijk voor hoe we ons mentaal en fysiek voelen op langere termijn. Te weinig slaap verhoogt niet alleen het risico op spanningen of depressies, maar het beïnvloedt ook ons beoordelingsvermogen en onze beslissingen. Zo grijpen we bijvoorbeeld eerder naar ongezond eten, of besluiten we om toch maar weer niet te gaan sporten omdat we te moe zijn. Terwijl gezonde voeding en regelmatig sporten juist voor meer energie zorgen.’

Meer dan redenen genoeg om eens zo’n slaapklas te gaan uittesten, dus. Redactrice Robine mocht in avant-première gaan Napercisen bij David Lloyd in Edegem.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.