Home Lifestyle Een winterdipje? Met deze 11 tips word jij in no time weer...

Een winterdipje? Met deze 11 tips word jij in no time weer het zonnetje in huis!

Welke tips ga jij proberen?

©shutterstock

De winter heeft nu wel lang genoeg geduurd en de zon heeft zich al veel te lang niet laten zien. Voel jij je daarom ook somber, vermoeid en lusteloos? Dan zit je misschien wel in een winterdipje. Hier zijn 11 (wel heel makkelijke) tips om die winterblues tegen te gaan.

1. Omring je met licht

Oké, het is een cliché, maar het werkt wel. Zet je bureau naast een raam, steek een extra lampje aan en omring je met zo veel mogelijk licht. Daglicht is het belangrijkste, omdat dat zorgt voor de aanmaak van verschillende vitamines die ervoor zorgen dat je gezond blijft.

2. Lach!

Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen heel gezond voor je is. Langs de ene kant houdt het stresshormonen tegen en langs de andere kant maakt lachen allerlei stoffen aan (zoals endorfines) waar je ook effectief gelukkiger van wordt. Roep dus je vriendinnen bij elkaar voor een namiddag gezelligheid en lach er samen op los.

3. Blijf bewegen

Nee, die kou buiten maakt het écht niet makkelijker om met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto, maar doe het toch. We hoeven je niet te vertellen dat beweging superbelangrijk is voor een gezond lichaam. En een gezond lichaam brengt een gezonde geest met zich mee.

4. Ga naar buiten

Nu je toch met je fiets gaat werken, kan je evengoed een kleine omweg nemen. Zoek mooie plekjes in de buurt waar je van een (zeldzaam) winterzonnetje kan genieten of stippel een leuke fietstocht uit. Je zal je meteen veel beter voelen.

5. Ga shoppen

Ook door te shoppen maak je endorfines aan, dus hou je zeker niet in. Ga naar je favoriete winkelcentrum, lievelingsboetiekje of -winkelstraat en laat je eens helemaal gaan. In no time zal je je beter voelen.

6. Zet dingen in huis waar je vrolijk van wordt

Zet leuke planten in je huis, hang een leuk schilderij op of koop een vrolijk tafelkleedje. Kortom, haal het zonnetje in huis. De vrieskou zal snel vervlogen zijn en je bent meteen helemaal klaar voor de zomer. Win-win!

7. Doe dingen die je gelukkig maken

Maak een namiddag vrij voor jezelf en doe wat je oprecht gelukkig maakt. Hou een verwendag, lees een goed boek, neem een warm bad en ontspan. Zo zijn je batterijen opnieuw helemaal opgeladen.

8. Ga een dagje uitwaaien aan de zee

Trek een dikke jas aan, neem je warmste sjaal uit de kast en trotseer de koude. Een dagje uitwaaien op het strand zorgt er meteen voor dat je weer genoeg frisse lucht inademt, en zo kan je er weer helemaal tegen. Achteraf kan je altijd een warme chocomelk drinken om weer op te warmen.

9. Ga dansen

Om de calorieën van de chocolade er weer af te werken, kan je gaan dansen! Zet je favoriete liedje op, schuif je meubels aan de kant en laat je even helemaal gaan. In geen tijd zullen al je zorgen vergeten zijn.

10. Eet gezond, maar zondig af en toe

In de winter is het makkelijk om naar vettige kost te grijpen. Je bent immers vaak binnen, het is koud en je hebt geen zin om te koken. Maar probeer toch zeker voldoende groenten en fruit te eten, zodat je je dagelijkse dosis vitamines binnen hebt. Toch onhoudbare zin in een stuk chocolade? Geen paniek, want chocolade bevat de stof fenylethylamine, dezelfde stof die aangemaakt wordt als mensen verliefd zijn. Daar komen endorfines door vrij, waardoor je je meteen gelukkiger gaat voelen. En elk excuus voor chocolade is een goed excuus!

11. Spreek af met je vriendinnen

Roep je vriendinnen bij elkaar en doe iets leuks samen. Ga een koffie drinken, bezoek een museum of ga op zoek naar de leukste cafés bij jullie in de buurt. Sociaal contact zorgt er zonder twijfel voor dat jullie je binnen de kortste keren veel beter gaan voelen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.