Home Lifestyle Food YUMMM: een ijsje eten is de leukste remedie tegen de koude

YUMMM: een ijsje eten is de leukste remedie tegen de koude

Voor ons een hoorntje met drie bolletjes, alsjeblieft!

Shutterstock

Heb je het ondanks je jas met faux fur, twee dikke truien, drie paar kousen, die muts, sjaal én handschoenen nog steeds koud? Probeer dan eens een lekker roomijsje te eten! Dat zou namelijk een goede én toffe remedie zijn tegen de koude.

De laatste week daalde de temperatuur flink onder nul en zelfs overdag was de gevoelstemperatuur barkoud. De meesten onder ons blijven onder zulke omstandigheden het liefst binnen, onder een fluffy dekentje en met de verwarming op de hoogste stand. Als we toch buiten moeten komen, lopen we het eerste café binnen om een warme chocomelk of XL-latte mét extra veel slagroom te bestellen. Maar nu blijkt dat die laatste niet de beste remedie is om komaf te maken met je kippenvel.

Opwarmen

In plaats van een warm drankje te nuttigen, bestel je beter een ijsje. We weten het, het klinkt tegenstrijdig om koude met meer koude te bestrijden, maar het werkt. Een ijsje zal tijdens de eerste happen inderdaad koud aanvoelen, maar eenmaal de substantie in je maag zit, zal die je net opwarmen. Dat komt omdat je lichaam de binnengekomen vloeistof van het ijsje moet verwarmen om je algemene temperatuur constant te houden.

Thee

Het omgekeerde geldt in de zomer met warme dranken. Geen haar op ons hoofd denkt eraan om bij 35°C onze ijskoude frisdrank in te ruilen voor een warme thee, maar toch zal dat laatste drankje je beter afkoelen dan tien glazen frisse homemade ijsthee met evenveel ijsblokjes erin.

Roomijs

Als je nog twijfelt over welk ijsje je wil nemen, ga dan sowieso voor roomijs in plaats van een waterijsje. In smaken als vanille, chocolade, pistache en stracciatella zitten ingrediënten als melk en vet, die het lichaam moet afbreken. Door die arbeid te verrichten komt er opnieuw warmte vrij. Die bikinibody zal dus nog even moeten wachten, want wij houden ons winterlijf lekker warm met heerlijk ijs!

Voor wie al zin kreeg in ijs:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.