Home Deco WAT: betekent de droogte dat we straks geen kerstboom kunnen zetten?

WAT: betekent de droogte dat we straks geen kerstboom kunnen zetten?

O denneboom. 🎄

Het is leuk geweest, die hitte, maar stiekem doen we elke dag een regendansje. Gewoon, voor heel even die natte regendruppels voelen. Maar blijkt dat we nu nog een extra reden hebben om op regen te hopen: onze kerstboom is in gevaar. ‘Als het binnen de drie weken niet regent, zal het een ramp zijn’, klinkt het.

Niet alleen ons gras en de planten die momenteel prachtig staan te bloeien, hebben last van de hitte, ook de kerstboom die we in december massaal in huis halen voor die extra streep gezelligheid lijdt onder de extreme droogte. ‘Als de maand augustus zo heet en droog is als de maand juli, kunnen we een verlies van tien tot vijftien procent van de productie verwachten’, laat Jonathan Rigaux, voorzitter van de UAP (Union Ardennaise des Pépiniéristes) weten aan Sudinfo.

O denneboom

Dat betekent dat maar liefst 350.000 tot 400.000 van de 3,5 miljoen dennenbomen geproduceerd in ons land, verloren kunnen gaan. Sommige Normann-kerstbomen, één van de populairste varianten, zouden zelfs al aan de uiteinden verbrand zijn door het gebrek aan regen. De meeste bomen hebben het tot nu toe kunnen trekken dankzij hun lange wortels die aan het grondwater geraken, maar ook die voorraad is op zijn beurt zo goed als uitgeput. Gelukkig voorspellen ze eind volgende week wat minder warm weer en regen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.