Home Lifestyle Food YAY OR NAY: de donug is een combinatie tussen een donut en...

YAY OR NAY: de donug is een combinatie tussen een donut en een kipnugget

Wie van je vrienden zou dit willen proeven?

Instagram @loveadonug

Combineer je favoriete fastfoodmaaltijd, kipnuggets, met je lievelingsdessert, donuts, en je krijgt de donug. The best of both worlds of toch eerder eikes?

De Schot Grag Carrick kwam met het nieuwe hapje op de proppen. Hij deed samen met zijn vrouw Rachel mee aan het Australische televisieprogramma ‘Shark Tank’, waarin kandidaten het tegen elkaar opnemen met een uitvinding. De donugs van Grag vielen in de smaak bij de jury, want hij won maar liefst 100.000 dollar met zijn vreemde creatie. ‘Ik ga de wereld niet veranderen met deze uitvinding’, aldus Grag. ‘Ik wil de mensen gewoon iets leuks brengen.’

Culinair hoogstandje

De donug is eigenlijk een kipnugget in de vorm van een donut. Het enige wat de snack dan ook gemeenschappelijk heeft met de traditionele zoete donuts, is zijn kenmerkende ronde vorm met het gaatje in het midden. Voor de rest is het hapje volledig gemaakt van kip. De donut wordt bedekt met een krokant korstje van panko – een soort paneermeel – en je kan drie soorten saus kiezen als ‘glazuur’-topping: kaas, curry of hot chili.

Een culinair hoogstandje of een trend die je liever niet ziet overwaaien naar ons Belgenlandje? Wij vinden alleszins dat ze er behoorlijk lekker uitzien! Meer info en foto’s vind je op hun Instagrampagina.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.