Home FASHION & BEAUTY Beauty DIY: met dit kamillebadzout wordt jouw warme badje vanavond nog zaliger

DIY: met dit kamillebadzout wordt jouw warme badje vanavond nog zaliger

Meer heb je niet nodig na een lange werkdag!

Wijntje, je favoriete muziek op de achtergrond en heerlijk nietsdoen: is er iets zaliger dan een warm bad na een drukke werkweek? Wij denken van niet. Om die me-time nog leuker en relaxter te maken, kan je uiteraard oneindig veel badolie toevoegen, maar wat dacht je van kamillebadzout? Het is de sleutel tot een ontspannen gevoel en je kan het eenvoudig zelf maken. Goedkoper dan die dure spa, niet?

Kamille werkt niet alleen kalmerend, maar kan ook spanning en stress verminderen. Het geeft daarbij ook je immuunsysteem een enorme boost, waardoor jij de winter heelhuids doorkomt. Bitterzout maakt dan weer komaf met slaapproblemen en pijnklachten zoals reuma, artritis en artrose. Door het magnesium in het bitterzout worden je spieren bovendien gekalmeerd en is het dus het ideale middeltje tegen stress.

Dit heb je nodig:

  • 250 g bitterzout (of epsomzout, o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett)
  • 4 zakjes kamillethee

Zo maak en gebruik je het:

  • Doe het epsomzout en de kamilletheezakjes in het bad en laat er heet water over stromen tot de theezakjes volledig ondergedompeld zijn.
  • Laat de kamille 10 minuten in het badwater trekken en voeg dan water toe.
  • Laat voor een maximaal effect de theezakjes in het bad terwijl je baddert. Daarna ben je helemaal klaar voor een diepe schoonheidsslaap.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.