Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat heb je nodig? Veel ijs en een klein beetje geduld.

SCHOL: dit simpele trucje maakt je gin-tonic nòg lekkerder

Gin-tonic is al jarenlang een grote favoriet onder de Belgen. We kunnen die aperitief ondertussen al bijna blindelings maken. Maar denk nooit dat je niets meer kan bijleren. Dit simpele trucje om je gin-tonic nog lekkerder te maken, kende je sowieso nog niet.


Volgens gin-expert David T. Smith is er een essentiële stap die je niet mag overslaan tijdens het maken van een gin-tonic. Hij vertelde zijn geheime trucje om dé perfecte gin-tonic te maken aan Good Housekeeping. En dat is gelukkig heel erg makkelijk. Hij wijst erop dat je even moet wachten vooraleer je de aperitief serveert, zodat het ijs wat kan smelten.

Ja, wij dachten het ook: wordt je gin-tonic daar niet flauwtjes van? Helemaal niet, zo blijkt. Smith legt uit dat zodra het ijs begint te smelten, de gin en de tonic zich beter met elkaar zullen vermengen en de verschillende smaken bijgevolg een beter geheel vormen. Om te voorkomen dat je toch een waterachtige cocktail krijgt, moet je gewoon extra veel ijs gebruiken. ‘Hoe meer ijs, hoe minder snel het smelt’, vertelt Smith. Twee ijsblokken zullen immers sneller smelten dan een glas vol ijs.

Serveer jij vanavond gin-tonic? Dan gebruik je dus best veel ijs, laat hem een paar minuutjes staan en roer een paar keer zachtjes door alvorens je hem aan je gasten geeft. Santé!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '