Home Lifestyle 8 stressmomenten die je hebt vlak voor je op reis vertrekt

8 stressmomenten die je hebt vlak voor je op reis vertrekt

4. Heb ik het raam van de slaapkamer wel gesloten?

© deanna ritchie en stil via unsplash

Op vakantie gaan is heerlijk. Toch brengt het vertrek ook altijd een beetje stress met zich mee. Vooral in de uren die voorafgaan aan je vliegtuig-, auto- of treinreis. Deze 8 stressmomenten herken je ongetwijfeld.

1. Iets vergeten meenemen

Je hebt voortdurend het onaangename gevoel dat je iets bent vergeten. Je tandenborstel? Zonnemelk? Je oplader?! Denk er gewoon aan dat het enige dat je eigenlijk écht nodig hebt, je identiteitskaart en je vliegtickets zijn. De rest kan je in het slechtste geval allemaal nog ter plaatse kopen.

2. Een apparaat vergeten uitzetten

Je bent een van je huishoudtoestellen of andere elektronica vergeten uitzetten. Plots twijfel je of je de verluchting in de badkamer wel terugdraaide en of je je laptop wel uitschakelde.

3. Inpak stress

Die koffer inpakken, is altijd een beetje de hel. Wat neem je allemaal mee? Tientallen vragen schieten door je hoofd: ‘Is het daar koud ‘s avonds?’, ‘Heb je iets fancy nodig voor in het hotelrestaurant?’ en ‘Zijn drie bikini’s voldoende voor tien dagen?’ Conclusie: je bagage is altijd te klein.

4. Huisdier(en) met verlatingsangst

Helaas mag je trouwe viervoeter je niet vergezellen op je tripje. Je moet dus afscheid nemen van je kat of hond en het vaarwel zeggen, is niet zo gemakkelijk. Je hond kijkt je met zijn puppyoogjes aan alsof je nooit meer gaat terugkomen, en je kat zal zich sowieso bij je terugkomst een hele dag niet laten zien.

5. Een raam of deur laten openstaan

De deur is vast. Ja toch?! Maar heb je wel alle ramen gesloten? Staat die in de slaapkamer niet nog op een kiertje? Doemscenario’s dat dieven langs daar een weg naar binnen vinden, duiken in je op.

6. Werk afkrijgen

Je wilt twee weken lang niet aan het werk denken, maar dan moet je natuurlijk alles op tijd voltooien. Het is een race tegen de tijd om alle dossiers weg te werken, en eindelijk je out of office in te stellen.

7. File

De rit naar het vliegveld is ook niet zonder obstakels. Tegenwoordig geraak je nergens meer zonder de nodige vertragingen. De tijd tikt weg, terwijl je gefrustreerd in de file staat aan te schuiven en helaas wacht het vliegtuig niet op jou.

8. Stakingen op de luchthaven

Eenmaal gearriveerd op de luchthaven, is de lijdensweg nog niet gedaan. Het is namelijk niet zeker of je vliegtuig wel op tijd vertrekt én of het wel zal opstijgen. Daarnaast rijst nog de vraag of je zorgvuldig – en met veel stress – ingepakte koffer wel op je bestemming zal arriveren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.