Home Lifestyle Deze 6 zaken kom je tegen op elk familiefeest

Deze 6 zaken kom je tegen op elk familiefeest

Met de kerstperiode in aantocht: jullie zijn gewaarschuwd.

Kerstmis komt steeds dichterbij, en dat betekent naast talloze gezellige kerstmarktjes bezoeken met liters glühwein en tonnen braadworsten ook dat verplichte familiefeest. Deze 6 zaken komt iedereen ongetwijfeld ieder jaar opnieuw op elk familiefeest tegen.

1. Alcohol

Een aperitief of drie, gevolgd door gratis wijn gedurende het zesgangenmenu en natuurlijk een digestief achteraf en een druppeltje bij de koffie. Alcohol a volonté op familiefeesten. Het is natuurlijk geen geslaagd feest als er geen nonkel, tante, neef of nicht str*ntzat met zijn of haar hoofd boven de wc-pot hangt. Santeekes!

2. Foooooood

We zeggen ieder jaar opnieuw dat we ons deze keer écht niet gaan overeten. Een tweede bord soep hoeft niet en een tweede stuk taart is eigenlijk ook overbodig. Maar al van bij de aperitief slikken we die goede voornemens door met een aantal lekkere bitterballen, waardoor we de volgende dagen onze weegschaal angstvallig vermijden en overleven op een paar blaadjes sla.

3. Kruisverhoor

De singles onder ons krijgen deze standaardvraag minstens viermaal – als je geluk hebt – voorgeschoteld: ‘En, heb je al iemand ontmoet?’ We moeten ons telkens inhouden om niet theatraal te schreeuwen: ‘Nee, ik blijf voor altijd alleen met mijn kat!’ De gelukkige koppeltjes – ja, ook stelletjes die nog maar een paar maanden samen zijn – moeten dan vaak vragen aanhoren zoals: ‘Wanneer gaan jullie trouwen?’ of ‘Denken jullie al aan kindjes?’. Ook hierbij slikken we de woorden ‘Onze mama doet de was nog’ of ‘Puppy’s zijn schattiger dan baby’s’, wijselijk in.

4. Catfight

Iedereen is in een opperste feeststemming, maar toch vindt er meestal een verhitte discussie plaats. Ligt het aan de alcohol die de tongen wat losser maakt, of aan het feit dat we het gezaag van onze nonkel niet meer kunnen aanhoren, geen idee, maar een familiebijeenkomst zonder wat geroep of getier zou ook maar saai zijn.

5. Aankondiging

Blijkbaar spaart iedereen in de familie zijn of haar belangrijke mededelingen op tot wanneer jullie allemaal samen aan tafel zitten. ‘We zijn zwanger’, ‘We gaan een huis kopen’, ‘We zijn verloofd’, ‘Ik krijg promotie’ of ‘We nemen een puppy’. En jij zit daar met je derde stuk taart, nadenkend over jouw grootste verwezenlijking van het jaar: ‘Ik kocht een paar sneakers aan 60 % korting.’

6. Cadeautjes

Je deed je best om maanden op voorhand overal tips rond te strooien over wat je graag onder de kerstboom zou willen vinden. Geen sokken, geen zakdoeken en al zeker geen spullen voor in de keuken. Wat krijg je als je uiteindelijk je pakje opent? Een koekjesvorm. Je hebt nog nooit in je leven gekookt, laat staan zelf een taart gebakken, dus hartelijk dank… Not!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.