Home Lifestyle Body De Vlaamse vrouw geeft haar lichaam maar een kleine 6 op 10

De Vlaamse vrouw geeft haar lichaam maar een kleine 6 op 10

En nee, je bent niet de enige die een te klein zomerjurkje in haar kast heeft hangen.

Young woman looking herself reflection in mirror at home; Shutterstock ID 568023700; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Als wij in de spiegel kijken, zijn er wel wat dingen aan ons lichaam die we liever anders zouden zien. Uit een enquête van Goed Gevoel blijkt dat we niet alleen zijn. Heel veel vrouwen geven hun uiterlijk maar een kleine 6/10.

Goed Gevoel nam een enquête af bij heel wat Vlaamse vrouwen. Daaruit werd duidelijk dat het zelfbeeld van veel vrouwen niet zo hoog ligt. Met een gemiddelde score van 6,1/10 zijn we blijkbaar niet zo heel gelukkig met ons lichaam.

De grote zelfbeeldenquête

Uit ‘de grote zelfbeeldenquête’ kwam het gewicht als grootste stoorzender naar boven. Ongeveer 71% van de bevraagde vrouwen wil afvallen, 51% volgde in het verleden al een dieet en 37% probeerde al vijf verschillende diëten uit.

Het punt waar we het meest kritisch over zijn, zijn onze buik en billen, en zelfs ons gezicht. Een kwart van de dames die deelnamen aan de enquête ziet plastische chirurgie als een ‘oplossing’. Volgens hen zouden plastische ingrepen hen helpen een beter zelfbeeld te krijgen.

Niet mooi = niet gelukkig

Ons uiterlijk blijkt heel belangrijk te zijn. 70% van de bevraagde dames geeft aan niet gelukkig te kunnen zijn als ze niet tevreden zijn over hun uiterlijk. Schoonheid is dus een grote factor bij ons geluksgevoel.

Uit de enquête blijkt ook dat wij niet de enigen zijn die een te klein jurkje hebben hangen. Twee op de drie vrouwen hebben minstens één te klein kledingstuk in de kast hangen. Dat als motivatie; we hopen namelijk allemaal dat we ooit weer in dat zomerjurkje zullen passen.

Het hoeft allemaal niet perfect

Volgens Veerle Maes, hoofdredactrice van Goed Gevoel, moeten we niet zo streng zijn voor onszelf. ‘We willen én een leuke partner, én een toegewijde werknemer én een ideale vriendin zijn. En blijkbaar verwachten we ook nog eens van onszelf dat we eruitzien als een fotomodel. Het hoeft allemaal niet perfect’, stond er in het persbericht te lezen.

Daar zijn wij het helemaal mee eens. We leggen de lat voor onszelf zodanig hoog dat het niet meer haalbaar wordt. We hoeven er niet uit te zien als een Victoria Secret-model om gelukkig te zijn. Mochten we allemaal beginnen met onszelf te accepteren zoals we zijn, dan zouden we onszelf sowieso een dikke 10/10 geven. Want elke vrouw is perfect, ongeacht hoe ze eruitziet.

Lees ook: