Home Lifestyle ‘De Slimste Mens’-kijkers vonden jurylid Jonas Geirnaert dinsdag te ver gaan

‘De Slimste Mens’-kijkers vonden jurylid Jonas Geirnaert dinsdag te ver gaan

'Fan van Jonas Geirnaert, maar niet vandaag.'

Jonas Geirnaert
© VIER

Dinsdagavond zetelden Jeroom en Jonas Geirnaert in de jury van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Twee graag gezien juryleden, maar gisteren maakte die laatste geen goede beurt. Tot viermaal toe maakte Geirnaert een mop over een zuurgooier in Delhaize en die waren volgens veel kijkers wel erg ongevoelig.

Zuurgooier

Geirnaert vertelde over een nonkel, z’n opa en een vriend die respectievelijk blind, kaal en doof werden nadat een halvegare zuur over hen gooide in de plaatselijke Delhaize. Het probleem met de mop is echter dat ze gebaseerd is op de werkelijkheid. In februari 2015 werd een Nederlandse vrouw in een Delhaize-filiaal in Antwerpen aangevallen met een bijtend product, waardoor ze zwaar verminkt werd aan haar gezicht, hand en arm.

Volgens sommige kijkers is het niet oké om te lachen met het leed van de vrouw, anderen vonden de mop dan weer te flauw of meenden dat Geirnaert ze te lang rekte – hij kwam er in de aflevering vier keer op terug. Anderen noemen de criticasters op Twitter met een bijdehante opmerking ‘zure mensen’.

Meer ‘De Slimste Mens’:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.