https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ‘De Mol’: zo liet Gilles héél subtiel aan Pieter weten dat Jeffrey...

‘De Mol’: zo liet Gilles héél subtiel aan Pieter weten dat Jeffrey de afvaller was bij het kofferspel

Pieter werd in de kofferopdracht zelf gesaboteerd...door Bahador.

De Mol
© VIER

Op het einde van de derde aflevering van ‘De Mol’ speelden de kandidaten het kofferspel dat de populaire Jeffrey fataal werd. Gilles De Coster zei toen tijdens de uitleg van het spel dat hij de Mol, Pieter dus, op dat moment te kennen had gegeven wie de afvaller was. In de allerlaatste aflevering kwamen we eindelijk te weten hoe hij dat deed.

Eén woordje

Bij het kofferspel in aflevering 3 was het belangrijk dat Pieter wist wie de afvaller was. Het bedrag dat die persoon in zijn koffertje had zitten, zou namelijk uit de pot verdwijnen, dus de Mol moest proberen een zo hoog mogelijk bedrag bij de afvaller te krijgen. Wie die afvaller was, kwam Pieter gewoon van Gilles te weten, en dat terwijl alle andere kandidaten erbij waren.

In de laatste aflevering van ‘De Mol’ werd het mysterie van het kofferspel ontrafeld. De oplossing blijkt in een simpel woordje te liggen: ‘nu’. Afhankelijk van op welke stoel de afvaller zou gaan zitten, moest Gilles het woord ‘nu’ op een bepaalde plaats in een zin zetten. Jeffrey ging in de luchthaven op de derde stoel zitten, dus zei Gilles: ‘Ik heb NU trouwens, door wat ik net verteld heb, de Mol op de hoogte gebracht van wie die afvaller is.’ Voor hem had de presentator een blad liggen met een zin voor alle acht mogelijke scenario’s. Pieter was in België gebrieft over die zin, en wist zo dus dat hij moest proberen een koffertje met veel geld bij Jeffrey te krijgen.

Baha saboteert

Helaas voor Pieter ging het spel niet zoals hij had gehoopt en was net Jeffrey de eerste om zich op te offeren voor de groep. De Antwerpenaar nam een koffertje zonder geld, waarop Pieter nogal opvallend protesteerde. Achteraf gezien hadden we toen – wanneer Jeffrey de afvaller bleek te zijn – kunnen weten dat Pieter de Mol was.

Baha, die toen al Pieter verdacht, zag de reactie van de priester als het bewijs dat Jeffrey eruit zou liggen, en zette de Mol nog meer klem door het andere koffertje met nul euro te nemen. De koffertjes waar wel geld in zat werden verdeeld onder de anderen, en Pieter kon niets anders meer doen om geld te doen verdwijnen dan zelf een paar pasvragen kopen. En zo werd de Mol zelf gesaboteerd door Bahador.

Meer ‘De Mol’: