https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ‘De Mol’: het wordt heel heet in aflevering 4, maar nog niet...

‘De Mol’: het wordt heel heet in aflevering 4, maar nog niet onder de voeten van de Mol

'Deze groep kandidaten vergeet de vriendschap heel snel wanneer er sprake is van pasvragen. Wat gaat dat geven bij een vrijstelling?'

© Play4

Het werd heet in de vierde aflevering van ‘De Mol’, maar nog niet onder de voeten van de Mol. Als je ‘t ons vraagt, kan zowat iedereen de saboteur zijn.

DAG 9 – München

De zeven overblijvende kandidaten worden opnieuw wakker in München. Het besef dat het Werelddierendag is, leidt tot een opvallend gesprek. Met welk dier vergelijken de kandidaten zich? Niemand ziet zichzelf als een mol, maar Annelottes antwoord doet wel denken aan een stiekeme saboteur. ‘Een kat, omdat die iets gemeens hebben maar ook iets liefs’, antwoordt ze met Isidoor op haar schoot. Doet de recruiter zich lief voor maar speelt ze het spel stiekem gemeen? Svens keuze voor een leeuw, de stoere koning van de jungle, had elke kijker intussen wel kunnen voorspellen.

De eerste opdracht van de aflevering wordt gespeeld in het Olympiastadion, de plek waar Jean-Marie Pfaff als keeper bij Bayern München een nationale held werd. Omdat het coronavirus ook in Duitsland rondwaart, wordt er bubbelvoetbal gespeeld. Vier kandidaten ‘die tegen een stootje kunnen’ kruipen in een plastic bubbel en spelen een lachwekkend potje pottenstamp. Voetballers Sven en Lennart worden bijgestaan door Jasmien en Annelotte. Philip, Katrien en Samina zijn de keepers van dienst.

© Play4

De bubbelvoetballers spelen twee helften tegen enkele Duitsers. Er moet vier keer gescoord worden in elke helft. Voor ieder doelpunt van de tegenstanders krijgen de keepers een penalty te verteren. Sven werd eerder verweten zich niet volledig in te zetten bij de opdrachten, maar op de grasmat haalt hij wel alles uit de kast. Met drie goals voor de Belgen is hij de man van de match. Lennart kan geen een keer het doel vinden. De Duitsers mogen dus vijf penalty’s trappen, elk goed voor € 1000 uit de pot. En daar zit om te beginnen al maar € 4000 in…

De keepers krijgen een hulpmiddeltje: als ze het vervolg van enkele min of meer bekende voetbalquotes kunnen raden, komen ze te weten naar welk deel van het doel geschoten zal worden. Samina kiest twee keer een fout antwoord, maar weet wel één (toegegeven: makkelijke) bal uit de netten te houden. Philip, die volgens Lennart veel van voetbal kent, geeft een juist antwoord, maar laat een (toegegeven: harde) bal tussen zijn lange armen glippen. Ook Katrien kan geen enkele bal stoppen, vooral omdat ze in het verkeerde vak wordt gezet. Vier ballen gaan binnen, € 0 wordt verdiend.

Verdacht?

Volgens Annelotte zijn Sven en Lennart lichtelijk geobsedeerd door voetbal, maar die laatste presteert niet op het veld. Lennart vliegt bij de minste aanraking als een botsbal over het plein en heeft alle moeite van de wereld om zich weer recht te zetten voor het te laat is. Tuurlijk, de man is allesbehalve gebouwd als een kleerkast, maar zijn tuimelingen zijn wel erg theatraal. Net zoals tijdens de carpool karaoke trouwens. Zien we een stramien? Grappig is het wel, waarvoor dank aan Lennart.

© Play4

Philip is weer zijn klungelige zelf. Met zijn gestalte was de eerste penalty echt wel te pakken. Maar zoals we vorige week al aanhaalden, geloven we steeds meer dat hij simpelweg onhandig is. Bovendien kan iedereen die opgroeide met een brilletje op de neus Philips angst voor ballen herkennen. De speelplaats en turnzaal zijn battlefields voor jonge brillers.

Samina maakt geen al te goede beurt. Hoewel ze naast voetbalkenner Philip zit en hij antwoord B kiest, besluit ze toch ‘A!’ te roepen naar Katrien. Ook bij de vijfde en beslissende penalty geeft ze het foute antwoord door. Jasmien heeft gelijk wanneer ze zegt dat het logischer zou zijn om B te antwoorden bij twijfel, want dan maakt de keeper nog het meeste kans om de bal te pakken. Samina is wel de enige die een penalty stopt, maar de bal werd traag en recht op haar lichaam getrapt. Het zou erg opvallend geweest zijn, moest ze die laten gaan. Sven, Annelotte, Jasmien en Katrien blijven volgens ons buiten schot bij deze opdracht.

DAG 10 – Pfronten

De kandidaten zijn doorgereisd naar Pfronten, een dorpje in de Beierse Alpen. Met nog altijd maar € 10.600 in de pot moeten ze dringend poen beginnen pakken. Dat kan op dag 10 door deels lui en deels sportief te zijn. Annelotte en Katrien gaan bingewatchen, terwijl de anderen biken en hiken.

Annelotte en Katrien moeten vier vragen beantwoorden over reeksen die op Streamz, de streamingdienst van Telenet en DPG, te zien zijn. De sportivo’s kunnen hen daarbij helpen door hints door te geven via de gekende herfstbeelden, die je sinds jaar en dag in de voormiddag op de openbare omroep kan volgen. Simpel zijn die vragen zeker niet. Als absolute superfan van ‘Sex and the City’ weet ik zelfs niet meteen wie trouwers Madeline en Jeremy zijn. Al herinnert een diehard ‘Het eiland’-fan zich misschien wel wanneer Alain Vandam zijn amandelen liet verwijderen. Mocht je ‘t willen weten: het was in 1999. Achteraf moest hij opnieuw binnen voor complicaties.

© Play4

De fietsers en wandelaars krijgen elk twee kansen om een hint door te geven. Philip en Sven beelden met succes ‘The Chicken Dance’ uit, de titel van de SATC-aflevering die de bingewatchers moeten bekijken. Het levert een grappig momentje op én geeft ons informatie over de verhoudingen binnen de groep. Philip staat duidelijk hoog op Svens verdachtenlijst, want de croquemonsieurmaker blijft dansen wanneer die aangeeft dat hij allang uit beeld is. Kwestie van zeker te zijn dat hij niet in ‘t zak wordt gezet.

Ook de tweede hint van Philip en Sven zorgt voor hilariteit. De naam van de gezochte ‘Game of Thrones’-aflevering is deze keer af te lezen van Philips lijf, dat weinig sierlijk heen en weer slingert aan een trapeze. Lotte en Katrien weten net voor Philip lost te ontcijferen wat er staat. Lennart, Jasmien en Samina hebben minder succes. Door een slechte timing, een weinig doordachte tactiek en regelrecht geklungel krijgen ze geen informatie bij de Streamz-kijkers.

© Play4

Er is € 1000 verdiend, maar Philip en Sven kunnen de winst verdubbelen. Zij komen eerst aan op de top van de berg en krijgen de kans om de nacht op een unieke plaats door te brengen: in een tentje dat aan een rotswand bengelt. Voor het eerst in vier afleveringen laat Sven zijn macho-imago even varen, want de man is duidelijk bang. Niet onbegrijpelijk wanneer de expert terzake doodleuk zegt dat jij en je bedpartner met jullie gezamenlijke gewicht ‘on the limit’ zitten van wat de constructie kan dragen. Nou, liever jij dan wij, Svenneke. De weergoden zijn de mannen echter goedgezind. Met wat stevige wind en regen zorgen zij ervoor dat de uitdaging ingekort wordt. Desondanks is de buit binnen. Een mooie € 2000 gaat de groepspot in.

Verdacht?

Lennart en Samina lijken opnieuw verdacht. Lennart leest volgens Samina de kaart met de wandelroute niet goed en stuurt hen al dan niet bewust de foute kant op. Hij sukkelt bovendien heel erg met de tak die ze gebruiken om de eerste hint voor de webcam te krijgen. Samina slaagt er van haar kant niet in om de timing van de webcam juist te krijgen bij de tweede hint. Toevallig of niet springt de camera nét aan wanneer Jasmien en Lennert een seconde uit beeld zijn.

Philip en Sven doen het in deze opdracht heel goed. Sven is zelfs helemaal naar de bodem van ons verdachtenlijstje gezakt. Hij lijkt zichzelf niet meer zo opvallend verdacht te willen maken en blijkt een erg waardevolle speler te zijn. Geloof het of niet, maar we beginnen hem stilaan zelfs te appreciëren. Wat je al niet kan bereiken met een lieflijk traantje om je vriendin…

© Play4

Annelotte en Katrien zitten in de sleutelpositie om te mollen, maar lijken daar beiden niet in geïnteresseerd. Al is het wel opvallend dat Lotte ook bij de volgende opdracht in de perfecte positie zit om te beslissen of er al dan niet geld in de pot komt. Bovendien heeft ze met Isidoor het ideale excuus gevonden om af en toe onoplettend te zijn bij opdrachten. We houden lieve – maar mogelijks ook gemene – Lottiepoes in het oog.

DAG 11 – Pfronten

Drie opdrachten in een aflevering, dat betekent in ‘De Mol’-land maar een ding: een spannend strategiespel! Ons vermoeden wordt bevestigd wanneer we een tafel, zeven stoelen en een bom zien. Het beeld roept heugelijke herinneringen op aan de verfbom van Ruth en de spermayoghurtbom van twee jaar geleden. Laat maar komen!

Gilles De Coster is de verteller van dit spannende verhaal. Hij deelt mee dat twee van de zeven kandidaten op een bomstoel zitten. Wanneer beiden opstaan, ontploft de bom. De bedoeling is dat deze twee kandidaten tot het einde blijven zitten, want alleen zo kan er € 5000 verdiend worden. Uiteraard is er een twist. De twee bomstoelzitters krijgen de kans om pasvragen te pakken in plaats van het geld. Plots wil iedereen op zo’n explosieve stoel zitten, of op z’n minst toch de rest doen geloven dat dat het geval is.

© Play4

Er is maar één manier om dat te doen: keep your cool. Letterlijk. De vijf kandidaten die op een gewone stoel zitten, krijgen een erg pikant gerechtje voorgeschoteld, de andere twee een normaal gekruid bord. De meeste kandidaten kunnen goed verbergen dat hun mond in brand staat, maar wanneer de discussie geopend wordt, houdt amper iemand het hoofd koel. Opnieuw wordt er gejokt en gebekvecht alsof het een schone deugd is. Vooral Philip gaat in de aanval, en Jasmien zit in zijn vuurlinie. Vorige week was ze een ‘jongedame’, deze week een ‘jonge meid’. Zou het een strategie van Philip zijn om zijn tegenstanders zoveel mogelijk te irriteren? Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn: deze groep kandidaten vergeet heel snel de vriendschap wanneer er sprake is van pasvragen. Wat gaat dat geven wanneer er een vrijstelling te grabbel wordt gegooid?

Na een rondje water/schnaps en een dessertje dat voor sommigen gepimpt werd met worm, blijven Annelotte en Sven over. Zij zitten op een bomstoel en kunnen nu kiezen tussen pasvragen en geld. Die keuze is snel gemaakt, maar opnieuw is er een twist. De verdeling van de pasvragen is oneerlijk: een iemand krijgt er vijf, de ander slechts eentje. Sven laat zijn goed hart zien en gunt Annelotte de vijf pasvragen. Kwestie van te variëren, stopten de makers deze keer een soort bloem in de bom. We waren meer fan van de verf, maar dat kan ook aan Ruthje gelegen hebben. De groepspot blijft op € 12.600.

© Play4

Verdacht?

De enige positie om te mollen bij deze opdracht is vanop een bomstoel. Sven gaat opvallend snel naar zijn stoel, nog voor Gilles zijn zin afmaakt en vóór de anderen kunnen bewegen. Annelotte staat het meest links van de groep zodat ze sowieso links aan de tafel terechtkomt, maar Jasmien staat nog voor haar. Het is best riskant om achter iemand te gaan staan als je weet dat je die ene stoel móét hebben, toch?

Het was niet Katrien

Katrien zat in een tunneltje en besloot er voor de vierde eliminatie uit te kruipen. Is dat haar grote fout geweest? Misschien wel, want de chirurg mag haar koffers pakken. En zo zijn ze nog met zes. Of met vijf, en een nog steeds goed verborgen saboteur.

Tot volgende week, Molloten!