Home Lifestyle Film AHA: Op deze datum komt de langverwachte ‘Sopranos’-film uit

AHA: Op deze datum komt de langverwachte ‘Sopranos’-film uit

De zoon van James Gandolfini - dé Tony Soprano - zal de jonge versie van zijn vader spelen.

© HBO

Nillies dramaserie ‘The Sopranos’ krijgt een prequel. Geen nieuwe reeks dus, maar wel een bioscoopfilm. De maffiaserie kende haar einde al in 2007, maar na 13 jaar zullen we de personages eindelijk weer aan het werk kunnen zien.

‘The Many Saints of Newark’ is de werktitel waaronder de prequel voor het eerst werd aangekondigd. Nu is de film omgedoopt tot ‘Newark‘. Het verhaal speelt zich af in de periode voor de serie, ten tijde van de rellen in Newark tijdens de jaren zestig. In het Newark van de jaren zestig waren er constante rellen tussen de Italiaanse maffioso en Afro-Amerikaanse gangsters. Alles zal in goede banen geleid worden door regisseur Alan Taylor, die we kennen van ‘Game of Thrones’, ‘Thor’ en jawel, ‘The Sopranos’.

Met de zoon van James Gandolfini

Op 25 september 2020 zal ‘The Sopranos’-prequel ‘Newark’ de bioscoopzalen aandoen. Niet met de originele Tony Soprano, want acteur James Gandolfini die de rol op zich nam, overleed spijtig genoeg in 2013. De rol van de jonge Tony Soprano zal door Michael Gandolfini, de zoon van James, vertolkt worden. Andere rollen zijn weggelegd voor Billy Magnussen Vera Farmiga, Jon Bernthal, Ray Liotta, Corey Stoll, John Magaro en Alessandro Nivola. Die laatste zal de rol van Dickie Moltisanti voor zijn rekening nemen.

Grote schoenen te vullen

De vraag is alleen of de film even succesvol zal worden als de serie die van 1999 tot 2007 liep. De reeks won namelijk vijf Golden Globes en was nog voor een heleboel anderen genomineerd. Daarnaast won de serie nog 113 andere prijzen, waarvan een aantal Primetime Emmy Awards.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.