Home Lifestyle Dieren Dankzij deze datingsite met huisdieren vind jij het perfecte maatje

Dankzij deze datingsite met huisdieren vind jij het perfecte maatje

Iets om snel te proberen!

huisdieren
© Bart Honingh

Er is niet alleen een Tinder voor honden, er bestaat blijkbaar ook een datingsite voor huisdieren. Goed nieuws: die is wél beschikbaar in België. Op Verhuisdieren.be vind je binnenkort misschien je perfecte match!

Wil jij heel graag een hond, kat of konijn een nieuwe thuis geven, maar heb je geen idee van hoe je aan die zoektocht begint? De bijzondere datingsite Verhuisdieren.be voor mensen en huisdieren kan je helpen bij het adopteren van een geliefde viervoeter. Oprichter Femke Pasquino-De Harde: ‘Je kan ons omschrijven als een mix tussen een datingsite en een virtueel asiel.’

Het is heel simpel: je maakt een zoekprofiel aan op Verhuisdieren.be, waarbij je je gegevens invult. Je geeft aan in welke omgeving je leeft; of je wel of geen kinderen hebt, of er andere huisdieren zijn, of je een tuin hebt… Daarnaast geef je ook aan welk huisdier je precies zoekt: een reu of een teef, langharig of kortharig, gecastreerd of niet, en nog heel wat andere zaken.

© Bart Honingh

Keuze op basis van karakter

Ook wie wegens omstandigheden een nieuwe thuis zoekt voor zijn of haar huisdier, kan gebruikmaken van de dienst. Daarbij vul je een heleboel gegevens in. Welk karakter heeft het dier dat je wil plaatsen? Wat is de ideale leefomgeving? Wat is een goede gezinssituatie?

Wat heel positief is aan de website, is dat je niet kan zoeken op ras en niet kan kiezen op basis van een schattige snoet. Je wordt gematcht met een huisdier op basis van karakter.

© Bart Honingh/Visagie: Linda Huiberts

Geen dierenasiel

Het grootste verschil met een dierenasiel? Het dier wordt gespaard van een stressvolle periode in het asiel. Het huisdier wordt rechtstreeks van het oude naar het nieuwe baasje herplaatst, dus zo is ook de achtergrond van de hond of kat bij het nieuwe baasje bekend.

Het concept bestaat al tien jaar in Nederland en wordt ook steeds bekender bij ons. Maandelijks vinden meer dan 200 dieren een baasje dat echt bij ze past. Ben je nog op zoek naar een lief huisdier? Wie weet vind jij je match op Verhuisdieren.be!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.