Home Lifestyle Food ‘Dagen Zonder Vlees’ krijgt in 2018 geen vervolg

‘Dagen Zonder Vlees’ krijgt in 2018 geen vervolg

Kies jij eens spontaan voor een vegetarische maaltijd?

Wie volgend jaar 40 dagen zonder vlees wil leven, zal een eigen campagne op poten moeten zetten. De organisatoren van Dagen Zonder Vlees lassen namelijk in 2018 een sabbatjaar in.

‘In 2018 zal er geen Dagen Zonder Vlees-campagne zijn’, klinkt het in het persbericht van de organisatoren achter de actie. Vorig jaar deden meer dan 100.000 mensen mee aan de campagne, maar net als in 2014 lassen de makers volgend jaar een pauze in. ‘We zullen zien wat de toekomst brengt’, vertellen ze.

Goed nieuws

Dankzij Dagen Zonder Vlees zijn we duurzamer gaan leven. De actie – die trouwens al 6 jaar bestaat – zorgde namelijk voor bewustwording, inspiratie en een gedragsverandering aan tafel. De vleesconsumptie in Europa is de voorbije 5 jaar dan ook nergens zo sterk gedaald als in België. Het lijkt erop dat we stilaan beseffen dat er wel degelijk een link is tussen de klimaatopwarming en het consumeren van vlees en vis. Bedankt, Dagen Zonder Vlees!

Er is natuurlijk nog heel wat werk aan de winkel, maar elke kleine stap helpt. ‘Deelnemers laten ons vooral weten hoe lekker en verrassend ze hebben gegeten, hoeveel gezonder ze zich voelen, hoe tof het was om samen met familie en vrienden mee te doen, hoeveel geld ze bespaarden door minder eten te verspillen én hoe ze die nieuwe gewoontes nadien vrijwillig wilden doorzetten. Op die manier creëer je een langetermijneffect.’

Oprechte poging

De actie heeft niet als doel om iedereen veganist te maken, maar roept wel op om met z’n allen een beetje minder vlees te eten: ‘Wij geloven niet in het idee dat je consequent moet blijven om goed te doen. Dat werkt vooral verlammend en dus averechts. Wat veel waardevoller is, is de oprechte poging van een grote groep mensen om vaker betere keuzes te maken.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.