Home Lifestyle Netflix brengt eerbetoon aan overleden Chadwick Boseman (43) met documentaire

Netflix brengt eerbetoon aan overleden Chadwick Boseman (43) met documentaire

De 'Black Panther'-acteur stierf vorig jaar na strijd tegen kanker.

chadwick boseman
© getty

Chadwick Boseman (43) overleed vorige zomer na zijn strijd tegen kanker. Netflix dropte vandaag een documentaire als eerbetoon aan de talentvolle acteur.

Chadwick Boseman, wereldwijd bekend als T’Challa in de Marvelfilm ‘Black Panther’, overleed vorig jaar volledig onverwacht. De acteur kreeg in 2016 de diagnose dat hij kanker had, maar hij hield dit verborgen voor de buitenwereld. Zo ging hij nog regelmatig naar premières en andere grote events. Zijn familie bracht eind augustus 2020 het slechte nieuws van zijn overlijden naar buiten en dat was dan ook een shock voor zijn vele fans.

Artiest

Chadwick kreeg begin maart nog de prijs voor ‘beste acteur in een dramafilm’ op de Golden Globes voor zijn acteerprestaties in ‘Ma Rainey’s Black Bottom’. Netflix eert de acteur nu op zijn eigen manier en dropt een documentaire over de man: ‘Chadwick Boseman: Portrait of an Artist‘. Hierin krijg je een blik op de carrière van Chadwick en hoezeer hij van zijn job hield. Celebs die met hem samenwerkten de voorbije jaren zoals Denzel Washington, Viola Davis, Spike Lee vertellen over welk buitengewoon talent Chadwick bezat.

‘Mensen noemen me een acteur, maar ik zou mezelf geen acteur noemen. Ik zou mezelf een artiest noemen’, horen we Chadwick zeggen in de trailer. Zijn collega’s kunnen dit alleen maar bevestigen. ‘Iedereen praat over hoe een geweldige acteur Chadwick was, maar hij was iets veel zeldzamer dan dat’, zegt regisseur Brian Helgeland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De documentaire die 21 minuten duurt, staat sinds vandaag – zaterdag 17 april – op de streamingdienst. Wie deze wil bekijken, treuzelt best niet te lang. De docu blijft namelijk maar dertig dagen op Netflix staan.

Lees ook: