Home Lifestyle Body Zo verbrand je meer calorieën tijdens een halfuurtje lopen

Zo verbrand je meer calorieën tijdens een halfuurtje lopen

Running is cheaper than therapy.

Heb jij het goede voornemen om iets meer te gaan bewegen? Good for you! Sporten is gezond, en als je twee of drie keer in de week een rondje gaat lopen, kan je al behoorlijk trots op jezelf zijn.

‘Geen tijd’ hoeft geen excuus te zijn, want een halfuurtje lopen kan makkelijk voor en na je werk – of zelfs tijdens je lunchpauze. Als je het maximum uit je work-out wil halen, is het verstandig om tijdens het halfuur zo veel mogelijk af te wisselen in tempo. Bouw het eerst rustig op als je net begint met lopen, door bijvoorbeeld een halfuurtje in rustig tempo te joggen. Na een paar weken is je lichaam gewend aan de beweging en kan je tijdens je gebruikelijke rondje een beetje gaan variëren.

via GIPHY

Hartslag

Door je tempo af te wisselen, gaat je hartslag omhoog. Zo verbrand je meer calorieën en krijg je tegelijkertijd een betere conditie. Door sprintjes en heuvels af te wisselen met rustig joggen, raak je niet na 10 (oké, 5) minuten volledig uitgeput en heb je bovendien minder snel last van steken in je zij of brandend maagzuur.

Running is cheaper than therapy

Een goed loopschema is een volgende stap. Begin met vijf minuten rustig joggen om op te warmen. Daarna versnel je een minuut, gevolgd door twee minuten rustig joggen en vervolgens opnieuw versnellen. Dat doe je een minuut of tien. Daarna zoek je een heuvel op (of pas je de loopband aan, zodat-ie een stukje omhoog staat) en jog je een minuut omhoog.

Loop daarna even rustig uit (niet wandelen, blijf wel joggen) en opnieuw de heuvel op, maar probeer het nu twee minuten vol te houden. Eindig je loopsessie met een stevig sprintje – of zelfs twee – en loop vervolgens rustig een paar minuten uit. Met deze afwisseling zorg je voor een minder saai halfuurtje, een betere conditie én verbrand je meer calorieën.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.