Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Polina Zimmerman via Pexels

Handig om te weten nu de feestdagen voor de deur staan!

Buikpijn? Deze 7 natuurlijke remedies kunnen helpen

Opgeblazen gevoel, geconstipeerd of gewoon misselijk. Er bestaan heel wat verschillende soorten buikpijn, maar voor elke soort bestaat er gelukkig een oplossing. En die hoef je trouwens niet in je medicijnenkastje te zoeken, want er bestaan ook een aantal natuurlijke remedies die je kan proberen als je buikpijn hebt.


Heb jij regelmatig last van maag- of buikpijn of heb je – met de feestdagen in aantocht – nu al de bovenste knop van je broek losgemaakt? Dan is de kans groot dat je al iets in huis hebt gehaald om die vervelende krampen of andere klachten tegen te gaan. Alleen hoef je de oplossing niet altijd in je medicijnenkastje te zoeken. Onderstaande natuurlijke remedies tegen buikpijn werken net zo goed!

1. Gember


Gember was jarenlang het middeltje bij uitstek tegen zeeziekte, maar ook als je last hebt van buikpijn komt het goed van pas. Het helpt bij het verteringsproces waardoor je misselijkheid vaak als sneeuw voor de zon verdwijnt. Bij voorkeur gebruik je verse gember, maar je kan bijvoorbeeld ook een kopje gemberthee drinken.

2. Kamille


Is je maag overstuur? Door een kopje kamillethee te drinken, gaan je spieren daarbeneden sneller ontspannen waardoor die vervelende krampen snel voorbij zullen zijn. De warmte van de thee heeft nog een tweede voordeel, want ook dit helpt om komaf te maken met pijnlijke krampen.

3. Rijst


Als je last hebt van diarree, kook je best wat rijst. Diarree wordt vaak veroorzaakt door bacteriën die bepaalde stoffen vrijgeven. Als gevolg gaan vloeistoffen zich ophopen, maar door wat rijst bij je maaltijd te eten, ga je dit proces tegen. Resultaat? Je stoelgang – bij gebrek aan een aantrekkelijker woord – is in no time weer normaal.

4. Bananen


Bananen zijn rijk aan magnesium en kalium die op hun beurt helpen om krampen te verminderen. Daarnaast komt deze fruitsoort ook goed van pas als je last hebt van diarree. Je hoeft hiervoor ook niet meteen een hele tros naar binnen te werken. Een normale hoeveelheid, een of twee bananen, is vaak al voldoende.

5. Yoghurt of kefir


Yoghurt en kefir bevatten actieve culturen en probiotica (levende micro-organismen die een positief effect hebben op onze gezondheid) die kunnen helpen om bacteriën te bestrijden. Deze laatste zijn op hun beurt namelijk verantwoordelijk voor een opgeblazen gevoel, slechte vertering en buikpijn. Kijk wel steeds goed naar de verpakking of ingrediëntenlijst van de soort yoghurt die je koopt. Yoghurtsoorten die veel zoetstoffen of suikers bevatten, kan je maar beter vermijden. Ga dus met andere woorden voor magere yoghurt en eet ook geen overdreven hoeveelheid. Een klein potje (of twee) per dag is meer dan genoeg.

6. Intermittent fasting


Wie echt regelmatig last heeft van een opgeblazen gevoel kan zich eens aan intermittent fasting wagen. Door op deze manier te eten, ga je de beweeglijkheid van je dunne darm optimaliseren waardoor je op lange termijn vaak minder last hebt van je maag. Het duurt eventjes voor je het gewoon bent, maar heel wat mensen zijn er alvast erg lovend over.

7. Yoga


Winderig, last van een opgeblazen gevoel of ben je geconstipeerd? Dan kan yoga je wellicht helpen. Er bestaan namelijk verschillende poses die een soort van draaiende beweging bevatten. Deze bevorderen niet alleen je flexibiliteit, maar kunnen ook je darmen op een positieve manier stimuleren. Je hoeft ook geen uren op je yogamatje door te brengen. Tien minuutjes is vaak al voldoende.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '