Home Lifestyle In dit kasteel in de Ardennen kan je je binnenkort à la...

In dit kasteel in de Ardennen kan je je binnenkort à la ‘Bridgerton’ in de 19de eeuw wanen

Mét kostuums, high tea en een rijkelijk diner.

Kasteel Bridgerton
© Netflix

We zijn momenteel helemaal in de ban van ‘Bridgerton’. De Netflixserie breekt alle records en was drie weken na de release met 82 miljoen kijkers de meest bekeken Netflixserie ooit. Voor wie ook zo verliefd is op de familie Bridgerton – én the Duke of Hastings uiteraard – hebben we goed nieuws, want binnenkort kan je je à la Daphne en Eloise in de 19de eeuw wanen.

In Namen ligt een prachtig 19de eeuws stulpje verborgen dat de afgelopen maanden een upgrade kreeg door de Tieltse cateraar Ma Kwizien. Château de Goyet, dat in 1860 gebouwd werd, dient nu als eventlocatie en straalt met zijn romantische torentjes een en al ‘Bridgerton’-vibes uit. En daar is ook zaakvoerder Maarten Mattelin het over eens. Hij kwam op het idee om, zodra het weer kan, samen met zijn gasten twee eeuwen terug in de tijd te reizen.

Kostuums en brunch

Hij en zijn partner Katrijn willen hun eerste bezoekers onderdompelen in de 19de eeuw mét high tea, een rijkelijk avonddiner, brunch en kostuums, inclusief korsetten, van de Tieltse costumier Huis Maes. ‘Toen we nog aan het verbouwen waren hebben we mijn ouders eens uitgenodigd. Het was de eerste keer dat ze op bezoek kwamen en om daar toch iets speciaals van te maken hebben we toen met het hele gezin kostuums gehuurd’, aldus Maarten in Het Laatste Nieuws. ‘Dat was heel erg leuk en zo is het idee eigenlijk ontstaan om ook anderen de kans te bieden om zich eens volledig onder te dompelen in de sfeer van die tijd.’

Even een idyllisch beeld van afgelopen weekend! Vraag gerust informatie over de mogelijkheden…. #winterpret #vakantieineigenland #kampvuur #genieteninjebubbel

Geplaatst door Chateau de Goyet op Donderdag 28 januari 2021

Huis Maes heeft meer dan 30.000 (!) kostuums in stock en heeft voor elke ‘Bridgerton’-fan, zélfs voor de Eloises, wat wils. ‘Wie zich inschrijft, zal uitgenodigd worden om een kostuum te passen. Voor de dames zal dat uiteraard iets zijn in de stijl van keizerin Sissi. De gekozen kostuums worden dan net voor de start van het weekend naar de kamers in het kasteel gebracht en bij aankomst kunnen de gasten zich omkleden’, legt Niko Margo van Huis Maes in de krant uit.

Je inschrijven voor het bijzondere evenement doe je best nu al, want er zullen maar 22 personen de kans krijgen om van het weekendarrangement te genieten. Voor de all-in betaal je een fikse 275 euro per persoon en gaan schooien bij de Bridgertons zit er helaas niet in. Het weekend gaat door zodra de coronamaatregelen versoepeld worden. Of het in de toekomst nog een vervolg zal krijgen, verklapten de zaakvoerders nog niet. Inschrijven kan via info@chateau-goyet.be of info@huismaes.be. Meer info over het kasteel vind je op de website.

Lees ook: