Home Lifestyle Na ‘De Mol’ verbreekt ook ‘Blind Getrouwd’ record met meer dan 3.600...

Na ‘De Mol’ verbreekt ook ‘Blind Getrouwd’ record met meer dan 3.600 inschrijvingen

Singles kunnen zich nog inschrijven tot en met juli.

blind getrouwd
© VTM

De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ waren al na enkele uren volzet en ook fans van ‘Blind Getrouwd’ staan duidelijk nog steeds te popelen om mee te doen. VTM maakte namelijk net bekend dat ze met 3.600 potentiële kandidaten een nieuw inschrijvingsrecord hebben.

Na de laatste aflevering van ‘De Mol’ was er meteen een stormloop aan inschrijvingen. Enkele uren na de uitzending was de maximumcapaciteit van 5.000 inschrijvingen (!) namelijk al bereikt. En niet veel later lieten ze bij VIER weten dat ze de eerste 10.000 mogelijke deelnemers zouden contacteren.

Daarnaast is ‘De Mol’ niet het enige programma waar kijkend Vlaanderen graag aan wil deelnemen. Zo kennen ze ook bij ‘Blind Getrouwd’ een recordaantal inschrijvingen voor het nieuwe seizoen. Twee jaar geleden schreven maar liefst 3.600 singles zich in en dat getal werd zes weken na de laatste aflevering al overschreden.

Let’s talk numbers

Bij VTM geven ze alvast enkele cijfergegevens mee over het voorlopige aantal inschrijvingen. Zo gaat het om 70% vrouwelijke en 30% mannelijke kandidaten. 90% van de potentiële kandidaten is hetero en slechts 10% is holebi. In totaal schreven er vier keer meer homo’s zich in dan lesbiennes. Ook slechts 1% van het totale aantal inschrijvingen is biseksueel. De meeste mensen (75%) zijn tussen de 25 en de 35 jaar oud. 18% was tussen de 35 en de 45 jaar oud en slechts 7% is ouder dan 45 jaar. Ook in deze laatste categorie is de verdeling tussen het aantal mannen en vrouw hetzelfde.

Bij de experts stellen ze dan ook vast dat singles ouder dan 45 jaar zich moeilijker inschrijven. En dat terwijl ook deze doelgroep (mits hun eventuele kinderen ouder zijn dan 18 jaar) meer dan welkom is. ‘Elk seizoen stellen we vast dat er weinig inschrijvingen zijn van mannen en vrouwen boven de 45. Nochtans wijst onderzoek uit dat er veel singles zijn in die doelgroep en je hebt als 45-plusser zeker nog de mogelijkheid om een ‘tweede leven’ te starten. Je kan zelfs nog een langere relatie uitbouwen dan je eventueel tot nu toe gehad hebt. Na je 45ste de liefde – opnieuw – zoeken, dat is de ideale leeftijd om bewust voor eigen geluk te kiezen en te investeren in wat echt van waarde is’, aldus ‘Blind Getrouwd’-experte Sarah Hertens.

Ben jij nog aan het twijfelen om je in te schrijven en ben je ouder dan 25? Waag dan snel je kans, want de screenings zijn volop bezig. Inschrijven voor het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ kan nog tot juli.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.