Home Lifestyle Belgische singles zoeken een attente advocaat of een sportieve hondenliefhebster

Belgische singles zoeken een attente advocaat of een sportieve hondenliefhebster

Datingplatform Meetic vroeg 17.000 vrijgezellen naar hun datingvoorkeuren.

single dating
© Meetic

Datingservice Meetic vroeg bijna 17.000 Belgische singles die actief zijn op het platform naar hun datingvoorkeuren. Aan de hand van de resultaten stelden ze de ideale man en vrouw samen.


Meetic.be is een datingsite en -app voor singles die op zoek zijn naar iets serieus. Je kan er zelf kiezen wie je profiel ziet en wie tegen je kan praten, krijgt tips van een datingcoach om je profiel te verbeteren of een eerste berichtje te sturen en kan er videochatten met een potentiële match. Al 8 miljoen singles in Europa zouden dankzij Meetic de liefde gevonden hebben.

De ideale partner

Het Europese datingplatform deed een navraag in ons land en kwam tot enkele opvallende vaststellingen. Zo blijken vrijgezellen die op zoek zijn naar een vrouwelijke partner af te knappen op vrouwen die kieskeurig zijn op vlak van eten. Slecht nieuws voor moeilijke eters dus. Sportief zijn is een groot pluspunt, vooral als je van zwemmen houdt. Hondenliefhebbers en vrouwen die houden van rockmuziek liggen ook goed in de markt. Qua uiterlijk heeft de ideale dame blond haar en blauwe ogen. Geen verrassingen daar. Een mooie glimlach is ook mooi meegenomen.

De ideale man vindt gezond eten belangrijk, gaat graag hiken en houdt van reizen en sightseeing. Hij moet attent zijn en houdt bij voorkeur van komedies en actiefilms. Het meest aantrekkelijke beroep voor een man blijkt advocaat te zijn. Wie ooit naar ‘Suits’ keek, kan die keuze perfect begrijpen. Donkerbruin haar, groene of blauwe ogen en een goede glimlach worden het meest aantrekkelijk bevonden bij een man. Geld maakt niet gelukkig, maar toch vroeg Meetic ook naar de verwachtingen qua salaris. Opvallend is dat voor mannelijke partners een jaarloon vanaf 35.000 euro als ideaal gezien wordt, terwijl van vrouwen verwacht wordt dat ze minstens 20.000 euro per jaar verdienen.

Meetic merkt duidelijk de gevolgen van de coronacrisis op in zijn cijfers. In 2020 werd maar liefst 53,7 % meer eerste berichten gestuurd op het platform dan in het jaar ervoor. Je kan je gratis aanmelden op de site om ook een kansje op de grote liefde te wagen.

Lees ook: