Home Lifestyle Food Belgisch chocoladebedrijf vindt roze chocolade zonder kleurstoffen uit

Belgisch chocoladebedrijf vindt roze chocolade zonder kleurstoffen uit

Naast witte, pure en melkchocolade bestaat er nu ook roze chocolade.

© Callebaut

In ons land maken ze dé allerbeste chocolade ter wereld… en dan vooral bij Barry Callebaut. De chocolademaker ontwikkelt nu, 80 jaar na de komst van witte chocolade, roze chocolade.

Omdat het de rubycacaoboon was die Barry Callebaut in staat stelde een roze chocoladesoort te ontwikkelen, heet de roze chocolade ook ‘ruby’. Onze nieuwe favoriete chocoladesoort heeft een fruitige bessensmaak.

Woordvoerder Korneel Warlop verduidelijkt de primeur: ‘De kleur en smaak worden ontwikkeld tijdens de verwerking van de bonen en werden dus niet toegevoegd. Het is een lange zoektocht van dertien jaar geweest naar die cacaoboon en de rubychocolade.’

Wij willen proeven!

De rubychocolade werd vandaag voorgesteld in Shanghai en zal naar verluidt zeer binnenkort op de markt komen. Wij kijken er alvast naar uit!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.