Home Lifestyle AHA: dus zo poets je herbruikbare rietjes

AHA: dus zo poets je herbruikbare rietjes

Gedaan met die Fanta met chocomelksmaak!

Je mag dan wel je groen hart tonen en sinds de start van Mei Plasticvrij herbruikbare rietjes gebruiken, maar hoe poets je die dingen? Want eerlijk? Er is toch niets viezer dan een Fanta met chocomelksmaak? Gelukkig kan je met behulp van onze gouden tip je rietjes in 1-2-3 proper maken.

Natuurlijk hoef je je rietje niet dagelijks te poetsen als je er enkel water mee naar binnen slurpt, maar het is wel handig om ze schoon te maken wanneer je na die sangria zin hebt in een frisse cola. Wij leggen je even uit hoe je het doet.

Dit heb je nodig:

  • Warm water
  • Afwasmiddel
  • Een dun borsteltje of chenilledraad
  • Eventueel een beetje zuiveringszout

Zo poets je het:

  1. Spoel het rietje af. Houd je duim op de onderkant van het rietje, zodat het water er langs de bovenkant in kan en er niet meteen weer uit loopt. Laat je duim na een paar seconden los. Herhaal die stap een aantal keer. Zijn sommige vuiltjes een beetje hardnekkig – door bijvoorbeeld een smoothie? Blaas dan door de opening voor je je duim loslaat.
  2. Doe op het borsteltje of chenilledraad een beetje afwasmiddel en schrob het rietje langs de binnenkant. Vergeet zeker niet om ook de buitenkant van het rietje even te schrobben.
  3. Doe nu een beetje zuiveringszout op het borsteltje om de laatste vieze restjes weg te werken en schrob opnieuw.
  4. Spoel daarna het rietje nog een minuutje af met lauw water om alle zeepresten te verwijderen.
Bron: Culy

Meer plasticvrije tips:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.