Home Lifestyle AHA: onze garagist geeft 7 tips om die tankbeurt zo lang mogelijk...

AHA: onze garagist geeft 7 tips om die tankbeurt zo lang mogelijk uit te stellen

7. Size doesn't matter!

Tanken, we haten het als de pest en maken er een olympische discipline van om die volgende tankbeurt zo lang mogelijk uit te stellen. Maar hoe kunnen we nu echt zuinig rijden en onze portemonnee sparen van de benzinepomp? Wij vroegen het aan onze garagist!

Hoewel elektrische wagens de toekomst zijn, kunnen we maar moeilijk afscheid nemen van ons vertrouwde zuipkanon op wielen. Garage Thoen gaf ons enkele tips om zuiniger om te springen met onze brandstoftank en zo dat intimiderende brandstoflampje een koekje van eigen deeg te geven.

1. Racepiloot on hold

Probeer zo traag mogelijk op te trekken. Het aanpassen van je rijstijl is de belangrijkste stap naar een lager verbruik.

2. Mode: cruise control

Probeer met een stabiele snelheid te rijden. Heb je de optie cruise control? Leer die dan vanaf nu te gebruiken. Zo kan je je stabiele snelheid het beste aanhouden.

3. Toerenteller checken

Rijd vooral niet te hoog in toeren! Schakel ook zeker niet te laag in toeren en probeer het juiste moment te vinden om terug te schakelen naar een lagere versnelling.

4. Take a break

Het klink misschien gek, maar probeer zo min mogelijk te remmen. Zie je het licht in de verte op rood springen? Laat je gas dan los, schakel op tijd terug en rem af op de motor. Kijk dus ver vooruit, zodat je perfect weet wanneer je je snelheid moet minderen en daar perfect op kan anticiperen.

5. Bakken maar!

Wat het brandstof- en energieverbruik van je wagen de hoogte in doet schieten, zijn eigenlijk vaak de opties aan je wagen, zoals een airco, radio of zetelverwarming. Wil je je verbruik doen dalen? Zet die dan gewoon uit.

6. Wrijvingskracht

Controleer je bandenspanning. Hoe minder spanning, hoe groter het oppervlak van de band en hoe meer wrijving er ontstaat.

7. Size doesn’t matter

De SUV’s (sports utility vehicles) zijn in opmars en populairder dan ooit. Toch is het niet altijd verstandig om een SUV te kopen wanneer je een laag brandstofverbruik wil. Omdat een SUV een groter oppervlak heeft, is ook de wrijvingskracht veel groter en zal ook je brandstofverbruik een pak hoger liggen. Om diezelfde reden is het verstandig om geen onnodig materiaal in de wagen te leggen. Zo kan je het gewicht van je vierwieler laag houden.

Val je na het opvolgen van al deze tips toch nog stil met een lege brandstoftank? Helaas pindakaas! Gelukkig heeft onze garagist ook daar een belangrijke tip voor:

‘Het is geen ramp om stil te vallen met een lege brandstoftank. Zelfs ik heb dat ook al meegemaakt! Je hoeft dan niet in paniek te schieten en al helemaal geen hulpdiensten te bellen. Zorg er gewoon voor dat je iemand vindt die je uit de nood wil helpen en met een goeie oude jerrycan wat brandstof kan gaan halen bij het dichtstbijzijnde tankstation. In het slechtste geval moet je de wagen dan een aantal keren opnieuw starten voordat je je weg kan verderzetten.’

Meer autoweetjes:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.