Home Lifestyle 13 tips om je langeafstandsrelatie te doen slagen

13 tips om je langeafstandsrelatie te doen slagen

Want moeilijk gaat ook!

Rawpixel via Unsplash
Doet afstand echt verlangen? Of is uit het oog toch uit het hart? De spreekwoorden geraken er alleszins niet uit. Maar een ding is zeker: in een relatie zijn met iemand die duizenden kilometers van je verwijderd is, is niet simpel.

1. Communiceer niet té veel

Je eerste idee is misschien om hem zo veel mogelijk te stalken met berichtjes, zodat hij je onmogelijk kan vergeten. Compenseren voor de afstand door een hele dag in elkaars business te zitten, is echter niet zo’n strak plan. Thuis doen jullie dat ook niet, toch? Less is nog altijd more, dus kies de juiste momenten om van je te laten horen. Elkaar elke dag een goedemorgen en slaapwel wensen, is bijvoorbeeld wel een must.

2. Maak een paar afspraken zodat jullie verwachtingen gelijklopen

‘Bezint vooraleer ge begint’, zegt het gezegde. Het is dan ook belangrijk van elkaar te weten wat jullie wel en niet oké vinden en wat jullie van elkaar verwachten. Vindt hij het fijn als je met een mannelijke vriend iets gaat drinken terwijl hij weg is? Wil je dat hij je een berichtje stuurt wanneer hij thuiskomt na een dronken nachtje uit? En hoe vaak gaan jullie videochatten? Duidelijkheid is de sleutel naar succes.

3. Doe aan dirty talk

Natuurlijk mis je z’n gezelschap, z’n lieve woordjes en z’n lach. Maar je mist ook dat andere ding, en hij zeker en vast ook. Met een plagend, stout berichtje op tijd en stond zorg je ervoor dat het vuur tussen jullie blijft branden en de spanning voor jullie hereniging opgebouwd wordt.

4. Vermijd ‘gevaarlijke’ situaties

Nee, je hoeft je niet op te sluiten. Maar dronken worden met je ex in de buurt is waarschijnlijk geen goed idee wanneer je je een beetje eenzaam – of hitsig – voelt.  Volg af en toe eerder je verstand dan je hart. Zorg ervoor dat je elkaar waarschuwt wanneer je iets gaat doen waar de ander niet helemaal opgezet mee zal zijn. Hij zal misschien onnodig ongerust zijn, maar je bent wél open en eerlijk geweest. En dat duurt het langst.

5. Doe dingen samen

Je zal een beetje creatief moeten zijn, maar jullie kunnen wel degelijk nog steeds dingen ‘samen’ doen. Kijk naar dezelfde serie terwijl de videochat openstaat, zodat jullie zoals gewoonlijk commentaar kunnen leveren. Speel een online spelletje tegen elkaar. Maak samen een wandelingetje met de videochat aan. Of ga samen online shoppen en koop elkaar een cadeautje. Creativiteit is key.

6. Doe dezelfde dingen

Het is niet altijd makkelijk wanneer jullie conversaties niet onderbroken worden door vrij- of knuffelpartijen. Je hebt al snel het gevoel dat jullie alleen maar babbelen en de onderwerpen kunnen dan al eens uitgeput geraken. Door hetzelfde boek te lezen, dezelfde serie te volgen of dezelfde muziek te luisteren, delen jullie ervaringen zonder ze echt samen te doen. En zo hebben jullie weer meer om over te praten.

7. Bezoekjes zijn een must

Het is niet fijn voor je portefeuille, maar bezoekjes zijn het enige positieve punt aan een langeafstandsrelatie. Want doordat jullie elkaar zo lang niet gezien hebben, kunnen jullie dubbel zo hard genieten van alle kleine dingetjes die andere koppels als vanzelfsprekend beschouwen. Elkaars hand vasthouden, een kusje op je neus, een knuffel: zalig!

8. Hou een doel voor ogen

Een langeafstandsrelatie kan alleen werken als jullie beiden weten dat het apart zijn tijdelijk is. Maak een plan voor de toekomst, zodat jullie weten wanneer jullie (terug) samen kunnen zijn. Zonder einddoel is het heel moeilijk om toegewijd te blijven.

9. Profiteer van de tijd die je hebt voor jezelf en je familie en vrienden

Het heeft geen zin om jezelf te wentelen in zelfmedelijden omdat je niet bij je lover kan zijn. Probeer het positief te zien en geniet van de vrijheid die je hebt. Plan activiteiten met vrienden en familie, zoek een nieuwe hobby, sport meer… Je zal geen tijd hebben om eenzaam te zijn.

10. Ken elkaars agenda

Niets vervelender dan uitkijken naar een Skypesessie met je lover om dan te horen dat hij moet studeren voor een examen. Door van elkaar te weten wat er op de planning staat, vermijd je frustraties.

11. Doe elkaar iets persoonlijks cadeau

Oké, het is een beetje melig. Maar het helpt wel. Of het nu een zelfgemaakte cd, een kettinkje of een knuffel is, we kunnen heel wat emotionele waarde stoppen in een – voor anderen misschien stom – voorwerp. Wanneer je het even moeilijk hebt of herinnerd wil worden aan het fijne gevoel dat je partner je geeft, kan zo’n cadeautje goed van pas komen.

12. Stuur elkaar brieven of kaartjes

Een beetje ouderwetse romantiek kan af en toe wonderen doen. Stuur elkaar kaartjes, brieven of cadeautjes, zonder dat daar een reden voor hoeft te zijn. Gewoon, omdat jullie elkaar missen.

13. Wees open en eerlijk met elkaar

Zoals we eerder al zeiden: eerlijk duurt het langst. Krop je gevoelens niet op, maar zeg het hem als er iets op je lever ligt. Een probleem waar je alleen mee moet omgaan, zal je binnenin opvreten.  Zélfs als het gaat om de angst dat jullie het niet zullen halen of dat je gevoelens aan het verdwijnen zijn, is het beter om onmiddellijk te praten. Voor het te laat is.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.