Home FASHION & BEAUTY Van de catwalk naar de huiskamer: drie feestelijke make-uplooks voor durvers!

Van de catwalk naar de huiskamer: drie feestelijke make-uplooks voor durvers!

De feesten waren nog nooit zo felgekleurd

Joppe De Campeneere
Het is weer die tijd van het jaar: de tijd van lichtjes in de straten, van net te veel glühwein, van paniekerige cadeautjesstress en minstens even paniekerige outfitzoektochten. Kortom: de feestdagen zijn er weer! Naast dat alles gaan de feestdagen natuurlijk vooral om samen zijn met de mensen die we graag zien, maar eerlijk is eerlijk: de eindejaarsfeesten zijn ook hét uitgelezen moment om even all out te gaan op vlak van kledij en make-up. Joppe, fashion- en beautyblogger en winnaar van Flairs Online Talent Award 2016, toont hoe je nog meer straalt dan je kerstboom.

Kerst en Nieuwjaar zijn zowat de enige jaarlijkse gelegenheden waarbij de doorsnee-Belg zijn motto van ‘less is more’ laat varen, en de leuze ‘mag het ietsje meer zijn’ hoog in het vaandel draagt. De pailletten worden uit de kast gehaald, de killer heels afgestoft en de rode lipstick rijkelijk opgesmeerd. Ja, wie de typische eindejaarslook wil, die zit wel veilig, maar soms wil een mens ook meer dan gewoon veilig zitten! De ideale plek om inspiratie op te doen voor looks die net dat tikkeltje extra hebben, is natuurlijk de catwalk.

Op de halfjaarlijkse modeweken (die samen eigenlijk een modemaand vormen), tonen ontwerpers hun nieuwste creaties voor de komende seizoenen, en daarbij hoort natuurlijk passende make-up. Die is niet altijd even draagbaar, en vaak een tikkeltje extreem, maar daardoor nog leuker om je erdoor te laten inspireren. Je kan er namelijk alle kanten mee op, zo subtiel of dramatisch als je wil! Voor zij die deze feestdagen eens iets anders willen dan de klassieke gouden smokey eyes, heb ik drie simpele looks samengesteld, geïnspireerd op catwalktrends voor deze herfst en winter. Laat je inspireren, en vooral: have fun with it! Make-up heeft geen regeltjes, dus doe vooral waar je zelf zin in hebt

Ga voor goud!

Goud is tijdens de feestdagen altijd een winner, dat weet iedereen. Maar eerlijk: gouden oogmake-up hebben we ondertussen wel gezien, niet? Voor wie iets nieuws wil proberen zijn er nu de gouden lippen. Je kan een metallic liquid lipstick gebruiken, of doe zoals ik een simpele DIY: dep wat los gouden oogschaduwpoeder over een neutrale lipstick, fixeer met wat setting spray en klaar! Niet helemaal kusproof, maar wel een echte eyecatcher!

Joppe FOTA

Een kleurrijke kerst

Zin in een typisch kerstrode lip, maar op zoek naar een manier om die naar een ander niveau te tillen? Zoek niet langer! Ga voor kleur op dat eindejaarsfeestje, en combineer je klassieke rode lippen met een andere felle kleur op de ogen. Ik koos voor geel in mijn binnenste ooghoek, en voor de rest een heel neutraal oog. Een extra tip voor als je de kleuren extra opvallend wil maken: gebruik een witte oogschaduw als basis, zo ben je zeker van een optimaal resultaat! Voor wie zin heeft om echt jingle all the way te gaan: ga voor de typische kerstkleuren met rood op de mond en groen op de ogen. De feesten waren nog nooit zo felgekleurd!

Joppe FOTA

Glitter is altijd een goed idee

Ook vaak gezien op de catwalk: glitter! Op de lippen, op de ogen, op de jukbeenderen… Het kan overal! Kerst en Nieuwjaar zijn het moment om je innerlijke discobal even boven te halen. En het beste is: handig hoef je er niet voor te zijn! Glitter hoeft helemaal niet zo netjes aangebracht te worden, en daardoor is het nog beter geschikt voor een feestje. Je brengt de glitter aan met wat glitterlijm (of nog makkelijker: lipgloss), je spuit er setting spray over en je hoeft er voor de rest van de avond niet meer naar te kijken.

Ik ben voor deze look gegaan voor de zogenaamde ‘glittertranen’, een look die je tegenwoordig heel vaak tegenkomt op instagram. Ideaal voor wie soms overweldigd raakt door zijn of haar emoties en dat op een fabulous manier wil tonen aan de wereld! En met een beetje verbeelding lijken ze zelfs op ijspegels, als je dat liever hoort.

Joppe FOTA

Zo, dat waren drie originele maar simpele make-upideeën voor de feestdagen, welke zou jij wel eens willen proberen? Of kies je dit jaar toch maar voor een iets meer vertrouwde look? Laat het mij weten! Wat je outfit of make-up ook wordt, ik wens jullie een heel fijne eindejaarsperiode vol liefde, vriendschap en warmte!

Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.