Home FASHION & BEAUTY Van catwalk naar huiskamer: 3 dingen die jij kan leren van de...

Van catwalk naar huiskamer: 3 dingen die jij kan leren van de crazy Martin Margiela Couture-make-up

Wie durft?

Maison Martin Margiela
Het is weer zover: Fashion Week Season is gearriveerd! Binnenkort is het tijd voor de vrouwenmode (al doen veel merken tegenwoordig gemengde shows), maar de mannenshows én de coutureweek hebben we al gehad. Tijdens de coutureweek zien we vaak de meest intrinsieke vestimentaire pareltjes, maar ons bleef vooral één gezicht bij, gespot op de catwalk van Maison Martin Margiela Couture Artisanal (ik weet het, een mond vol!). Benieuwd waarom? Joppe De Campeneere vertelt het je!

Een van de modellen van Maison Martin Margiela, een label met Belgische roots, kwam de catwalk op met een bijna cartooneske make-uplook. De lippen groot, rood en zwart omlijnd, felblauwe oogschaduw en een zwarte lijn die dwars over haar gezicht liep. Op het eerste gezicht leek dat allemaal make-up te zijn, maar in feite was de zwarte lijn een draad die op het gezicht was aangebracht, en de rode lippen waren gevuld met rood touw. ‘Gezichten’ waren letterlijk en figuurlijk een rode draad doorheen de collectie, en ze kwamen zowel terug in de kledij als op het gelaat van de modellen. De draad als materiaal werd in bijna elke make-uplook verwerkt: enkele van de meisjes leken zelfs ‘doorstikt’ met draad, prachtig om te zien.

 

A photo posted by Leila Emine Lundsten (@l3minel) on

Op het eerste gezicht lijkt deze look vooral extreem en redelijk ondraagbaar, maar met een beetje creativiteit kan je uit deze look zo maar eventjes drie elementen halen om zelf te proberen!

Grafisch is magisch

Geïnspireerd door de zwarte draad die over het gezicht loopt, kan je aan de slag met grafische eyeliner. Oké, het vergt een beetje oefening, maar het resultaat kan prachtig zijn! Je kan natuurlijk gaan voor de klassieke winged liner, maar waarom probeer je niet iets nieuws? Met een ultrafijn penseeltje kan je extra precies werken, en alle vormen maken die je wil. Wat dacht je van een fijn getekend detail onder je oog? Of een dubbele liner? 

liner

Fel werkt

Een kleurrijk accent in je make-up geeft je een instant boost om de dag goed te beginnen. In deze catwalklook werd lichtblauw gecombineerd met rood voor dat typisch cartooneske resultaat, maar zo ver hoef je natuurlijk niet te gaan. Kies je voor fel op de lippen of fel op de ogen? Je kan alle kanten uit, en je maakt het zo makkelijk of zo moeilijk als je zelf wil. Wedden dat jij en de mensen om je heen meteen een stuk betergezind rondlopen? 

kleur

All about the skin

Geloof me op mijn woord: 2017 wordt het jaar van de natuurlijke huid. Na de gekte rond Instagrammake-up die het laatste jaar hoogtij vierde, is het nu tijd om een stapje terug te zetten. Stralend en fris worden de codewoorden! De ‘nude face’ was ook in deze Margiela Coutureshow aanwezig, bij zo goed als alle modellen. Om deze look te creëren heb je niet veel meer nodig dan een degelijke huidverzorging, een goede BB-crème en eventueel wat vloeibare highlighter om de hoge punten van je gezicht aan te zetten. That’s all! 

skin

Zoals je ziet, kan een op het eerste gezicht extreme en ondraagbare make-uplook toch voor veel inspiratie zorgen. Welke trend zou jij willen proberen? 

Tekst: Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.