Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© JESSICA TICOZZELLI via Pexels

Bewaar je parfum niet in de badkamer, maar in een droge ruimte waar de temperatuur niet te veel schommelt.

7 tips die je moet onthouden voor je een nieuw parfum koopt



Klaar voor dat nieuwe parfum? Voor je er eentje koopt, zetten we de belangrijkste tips nog even op een rijtje. Wist je bijvoorbeeld dat je je parfum best niet in de badkamer bewaart, maar in een droge ruimte waar de temperatuur niet te veel schommelt?


1. Noten, welke noten?


Een parfum bestaat uit top-, hart- en basisnoten. Wat je het eerste ruikt, zijn de topnoten. Die blijven het minst lang hangen, namelijk maximaal twee uur. Daarna blijven vooral de hart- en basisnoten over. Bij de basisnoten zijn er een aantal populaire geuren die je vaak ziet terugkomen, zoals amber, sandelhout, cederhout, muskus en vanille.

2. Seizoensgeur.


Als je graag afwisselt qua geur, kan je voor elk seizoen een ander parfum kopen. Koop je telkens een full size fles, dan wordt dat natuurlijk een dure zaak. Kies dan liever voor het kleinste flesje of neem een parfumabonnement, zoals Parfumado. Dan ontvang je voor een vast bedrag per maand een heleboel verschillende parfums in een kleiner maatje.

3. Waar? Daar!


Parfum breng je altijd aan op de warmste plaatsen van je lichaam: op je polsen, achter je oren, in je hals en op de binnenkant van je ellebogen. Gebruik je een parfum zonder alcohol, dan kan je dat ook over je haar verstuiven. Een alcoholvrij parfum droogt je lokken immers niet uit.

4. Langer plezier.


Weet dat parfum minder lang houdt op een droge huid dan op een vette huid. De beste tip om je parfum langer te laten houden, is dan ook om eerst een geurloze bodylotion of lichaamsbalsem te smeren op de plaatsen waar je parfum aanbrengt.

5. Nooit wrijven.


Het blijft een natuurlijke reflex: je verstuift een beetje parfum op je polsen en wrijft ze vervolgens over elkaar om het product goed te verdelen over je huid. Niet doen! Door je huid en het parfum op te warmen, beïnvloed je namelijk de geurmoleculen. Daardoor krijg je vervolgens geen realistische weergave van de geur én zal hij minder lang houden.

6. Goedkoop = net zo goed.


Een hoog prijskaartje is geen garantie op kwaliteit. Dat geldt zowel voor parfum als voor andere beautyproducten. Bij een prijzig product betaal je heel vaak voor alles wat erbij komt kijken, zoals reclamecampagnes, een bekend gezicht, een luxueuze verpakking, enzovoort. Geef elke geur dus een kans, ongeacht het prijskaartje. Ook al ziet een goedkoper parfum er misschien niet zo aantrekkelijk uit, wat erin zit, zou je wel eens kunnen verrassen.

7. Niet te warm, niet te koud.


Bewaar je parfum op kamertemperatuur en in een droge ruimte, waar de temperatuur niet te veel schommelt. Zo zorg je ervoor dat het langer goed blijft. Je badkamer is dus waarschijnlijk niet de ideale plaats. Ga je op vakantie, neem dan een travel size flesje mee, zodat je je grote fles niet hoeft bloot te stellen aan extreme temperaturen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '