Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn de tattootrends voor 2019

Dit zijn de tattootrends voor 2019

Röntgenstralen, Disney, stickers, prikkeldraad en nog veel meer.

© Photo by Annie Spratt on Unsplash

Inked Magazine lijstte onlangs de tatoeages op die volgens hen hotter dan hot zullen zijn volgend jaar. Röntgenstralen, stickers, prikkeldraad en nog veel meer.

Tattoos zijn hipper dan ooit. Waar we ze vroeger vooral konden spotten bij foute voetbalsupporters – lees dronken hooligans – of ex-gedetineerden, zien we ze nu overal in het straatbeeld opduiken. Onze bakker, lerares, baas, dokter, lief of buurvrouw hebben allemaal een kunstwerkje ergens op hun lichaam vereeuwigd. In 2018 waren de mini-tatoeages een grote trend, en Inked Magazine verklapt nu al wat de 10 tattootrends zijn voor volgend jaar.

1 / 10
1. Röntgenstralen
2. Prikkeldraad
3. Binnenkant oor
4. Gezicht
5. Disney
6. Sticker
7. Bloed
8. Micro
9. Kaaklijn
10. Mixed media
1. Röntgenstralen
1. Röntgenstralen

Als we naar de radiografie moeten, betekent dat meestal niet veel goeds. Gelukkig komen er bij deze röntgenstralen geen gebroken botten kijken. Het is een trend waarbij veel gebruik wordt gemaakt van schaduwen en overlappingen. Een effect dat heel mooi tot zijn recht komt bij tekeningen van bloemen.

© Instagram @jesmillo

2. Prikkeldraad
2. Prikkeldraad

Aangezien werkelijk alles van vroeger terug komt, kon ook de prikkeldraad niet achterblijven. Eind de jaren 90 was het een veel gevraagde tattoo rond de bovenarm, en in 2019 maakt het zijn comeback. Kijk maar naar de bekende zanger Post Malone die zo een exemplaar op zijn voorhoofd heeft staan.

© Instagram @southcitymarket

3. Binnenkant oor
3. Binnenkant oor

Een tatoeage achter het oor zien we regelmatig passeren op Instagram of Pinterest. In 2019 schuiven deze tekeningen een tikkeltje op en staan ze meer in de schijnwerpers: in de schelp van ons oor of op de helix, wat de buitenste rand is van onze oorschelp.

© Instagram @anjakrystina_

4. Gezicht
4. Gezicht

Enkele celebrities zoals Halsey en Justin Bieber lieten al een kleine, subtiele tattoo zetten in hun aangezicht. Zij zetten de trend, want Inked Magazine denkt dat heel wat personen in 2019 in hun voetsporen zullen treden.

© Instagram @krystelartistetatoueuse

5. Disney
5. Disney

We blijven altijd in magie geloven, dus ook volgend jaar zullen we veel tattoos van Mickey Mouse en co terugzien op onze medemens.

© Instagram @mydisneyink

6. Sticker
6. Sticker

Een nieuwe trend die sterk opkomt, is een wit lijntje rond de tattoo plaatsen waardoor de tekening op een sticker lijkt. De tattoo springt hierdoor niet alleen in het oog, maar ook bijna letterlijk van je lijf.

© Instagram @angelademure

7. Bloed
7. Bloed

Een trend die volledig in tegenstelling staat tot die op nummer 5 zijn de bloederige tattoos. Heel wat mensen zijn gek op horrorfilms en tonen die passie graag met een creepy exemplaar op hun lijf. Ons jaagt het eerlijk gezegd een beetje de stuipen op het lijf.

© Instagram @art_tattaow

8. Micro
8. Micro

Mini-tekeningen zijn ook in 2019 nog steeds enorm hip. Ideaal voor wie een tattoo wil die niet steeds zichtbaar is. Wat wel nieuw is, is dat deze micro-tatoeages voorzien worden van felle kleurtjes.

© Instagram @panicbottoon

9. Kaaklijn
9. Kaaklijn

Modellen worden vaak geprezen om hun mooie kaaklijn. Binnenkort kan iedereen zulke complimentjes in ontvangst nemen, want een mooie tatoeage op die plek is de nieuwe hype.

© Instagram @inkedmagazine

10. Mixed media
10. Mixed media

Verschillende stijlen worden gecombineerd in één tatoeage. Zwart-wit met een vleugje kleur, een beetje realistisch en tegelijkertijd ook heel geometrisch. Deze hutsepot wordt mixed media genoemd en is serieus in opmars.

© Instagram @bexheathtattooist

Wil je een van deze trends realiseren op jouw bevallige lichaam? Doe dan eerst deze test en kijk of je er helemaal klaar voor bent.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.