Home FASHION & BEAUTY Slanker lijken tegen vanavond? Zo doe je dat!

Slanker lijken tegen vanavond? Zo doe je dat!

Corbis
Wil je slanker lijken tegen vanavond? Het kan! Dankzij onze fashion tricks zie jij er straks een paar kilo's lichter uit.

Zorg voor een goede basis

 • Draag onderkleding die goed zit. Vooral een goede beha is belangrijk, want het geeft je silhouet een mooie vorm door je borsten onder controle te houden en je taille te accentueren.
 • Onderkleding die geen ondersteuning biedt kan je het best vermijden. Dunne broekbandjes en thongs bedekken enkel het minimum. Probeer 'ns een slip die je billen, buik en dijen bedekt. Dat zorgt meteen voor een strakker en gladder zicht. Nog niet tevreden? Ga dan voor corrigerens ondergoed.

Structureer je outfits

 • Om te beginnen moet je altijd de juiste maat kopen. Kleren die te smal zijn, zullen elk overtollig kilootje laten zien. Te baggy kleren laten je dan weer zwaarder lijken dan dat je echt bent.
 • Kies de juiste stof. Stijve, compromisloze stoffen doen ons meestal dikker lijken dan dat we zijn. Hou het dus bij losse, vloeiende stoffen. Materialen die licht draperen zijn the best way to go, omdat ze genoeg structuur geven aan je lichaam zonder het te verstikken.
 • Vermijd zeker strak of spandex-achtig materiaal. Je kleren zullen zich vastklampen aan je lichaam en elke rol en vouw laten zien. En dat is net wat niét willen, toch?
 • Introduceer een beetje zwart aan je kleerkast. Zwart heeft immers een afslankend effect. Maar opgepast: overdrijven mag ook niet. Want teveel zwart in één outfit kan snel een grauwe en deprimerende look creëren. Is zwart niet meteen jouw kind of color? Donker olijfgroen, marineblauw en chocoladebruin zijn ook opties.
 • Leg een voorraadje van tops met een V-hals aan. V-halzen en andere verticale decolletés trekken het oog van boven naar beneden. Horizontale halslijnen zijn een no go, omdat deze je schouders en buste breder doen lijken.
 • Verticale details vragen van het oog om van boven naar beneden te kijken in plaats van links naar rechts. Zo creëer je de illusie van slankheid. Denk: krijtstrepen, plooien en verticale ritsen.
 • Zorg voor evenwicht tussen je benen en de rest van je lichaam. Een skinny jeans vestigt de aandacht op je heupen en bovenbeen. Rechte pijpen of een boot-cut daarentegen trekken het oog naar beneden en creëren zo een slankere look. Knielange rokken met A-lijn hebben hetzelfde effect.
 • Verberg je probleemgebied. Heb je een buikje? Dan kan je bijvoorbeeld voor een tuniekje gaan. Je probleemgebied accentueren kan je best vermijden. Als je denkt dat je kont te dik is, ga dan voor broeken met weinig zakken en details. En ladies, vergeet niet om je positieve punten te accentueren. Lange benen of slanke taille? Show it off!

Het draait allemaal op de juiste details

 • Hoge hakken doen je benen niet enkel langer lijken, maar ook slanker. En als je benen slanker lijken, lijkt je sowieso ook al wat slanker. Even om zeker te zijn: met hakken bedoelen we géén kitten heels, ladies…
 • Trek het oog naar je gezicht door gebruik te maken van de juiste make-up. Een vleugje oogschaduw of een lichte lippenstift doet al veel. Onthoud wel: less is more. Het moet er altijd natuurlijk blijven uitzien.
 • Accessoires doen het altijd. Ga voor heldere, sassy kettingen of sjaals die je een beetje kan draperen. Hou het wel bij kettingen die een verticale look creëren, want de horizontale zorgen dan weer dat je nek dikker lijkt.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.