Home FASHION & BEAUTY PARTYPROOF: tips om je make-up de hele avond mooi te houden

PARTYPROOF: tips om je make-up de hele avond mooi te houden

Alles begint met een goede basis

Joppe De Campeneere
Vorige week deelde Joppe De Campeneere, fashion- en beautyblogger en winnaar van de Flair Online Talent Award 2016, drie onconventionele make-uplooks voor de feestdagen met jullie. Vandaag is het tijd voor wat handige tips om je make-up mooi te houden tijdens de wilde eindejaarsparty’s.
Kerst mag dan al gedaan zijn, we hebben nog steeds oudejaarsavond voor de boeg, en ik ben er zeker van dat iedereen ergens midden januari nog wel zo’n verloren post-kerstfeest heeft dat niet in de drukke eindejaarsagenda paste. Dus bij dezen: makkelijke trucjes om ervoor te zorgen dat je make-up er de hele avond (en – laat ons eerlijk zijn – hoogstwaarschijnlijk ook de hele nacht) stralend uitziet.
 

Alles begint met een goede basis

Het is een torenhoog cliché, maar het is een waarheid als een koe: alles begint met een goede, gevoede basis. Smeer een goede moisturizer die past bij je huidtype, zodat je velletje helemaal klaar is voor wat komt. Ik gebruik voor speciale gelegenheden graag eentje die me ook een beetje glow geeft, voor die extra stralende look. 

basis

Een onontbeerlijke stap om je make-up lang op te houden, is een goede primer. Die zorgt ervoor dat je foundation mooi blijft zitten en dat alles wat erboven komt, mooi in elkaar kan blenden. Het laatste jaar zijn er erg veel primers op de markt gekomen, dus er zit vast een exemplaar bij dat jou kan bekoren. 

artikel joppe

Set it and forget it

Wat heel belangrijk is als je je make-up lang mooi wil houden, is het fixeren van je look. Dat kan op twee manieren, en ik leg jullie vandaag de meest gebruikte uit. Je hoeft de twee natuurlijk niet te combineren, maar voor wie van plan is om echt helemaal los te gaan, is dat wel een goed idee. Allereerst kan je gebruikmaken van een poederfoundation, die je aanbrengt over een vloeibare foundation. Dat zal er niet alleen voor zorgen dat je foundation langer mooi blijft, het zorgt ook voor een bijna gefacetunede look. Ook krijg je door die poederfoundation nog net iets meer dekking, wat perfect is als je oneffenheden nog meer wil wegwerken. In no time heb je een flawless gezicht! 

artikel joppe

Een tweede, nog snellere tool om te fixeren, is natuurlijk setting spray. Eenvoudiger kan bijna niet: na het aanbrengen van je make-up verstuif je wat van je favoriete setting spray over je hele gezicht, en klaar! In veel van die sprays zitten trouwens verfrissende elementen. Ideaal voor die extra opkikker vlak voor je de deur uit gaat! 

artikel joppe

Voor wie een boost kan gebruiken

Als je vaak voor lange tijd make-up draagt, ken je het gevoel wel: je gezicht voelt droog aan, je bent niet zeker of alles er nog wel even fris uitziet en je hoopt dat je oogschaduw ondertussen niet op je kin hangt. Gelukkig is ook daar een oplossing voor! Dit gelachtige productje van Sisley kan je zomaar boven je make-up aanbrengen, en het geeft je meteen een boost! De geur maakt je wakker, de gel geeft je een verstevigend gevoel, en je huid krijgt direct een extra frisse look. Ideaal voor wie van feestje naar feestje moet! Als je wil, kan je ook gewoon een verfrissende spray gebruiken, want die is nog een stuk sneller. 

boost

Met deze tips blijft jouw make-up de hele avond lang mooi. Ik wil jullie alvast een heel mooi eindejaar wensen, en hopelijk zie ik jullie terug in 2017! 

Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.