Home FASHION & BEAUTY Beauty Meer last van puistjes in de zomer? 5 manieren om ze te...

Meer last van puistjes in de zomer? 5 manieren om ze te voorkomen

Let op met die zonnecrème.

Hoewel een beetje zon wonderen kan doen voor je velletje, had jij de afgelopen weken misschien wel meer last van puistjes. Zo’n opflakkering van acné kan onder andere te wijten zijn aan de hitte of de hoge luchtvochtigheid. Er zijn gelukkig een aantal manieren om die puistjes deze zomer toch te beperken.

1. Papier hier

Warmte stimuleert de talgproductie in de huid, met als gevolg dat je gelaat sneller gaat glimmen. Overtollige talg in combinatie met zweet kan je poriën verstoppen en zo kunnen puistjes ontstaan. Het hoofd koel houden is één. Je huid droog deppen met blotting paper kan ook helpen om je huid vetvrij te houden. Geen blotting paper op zak? Gebruik dan een velletje toiletpapier en duw het op je huid (niet wrijven) om het overtollige vocht te absorberen.

2. No make-up

Ga jij nog steeds sporten tijdens een hittegolf? Goed zo! Wanneer het zo warm is als de afgelopen weken is het wel des te belangrijker om je make-up te verwijderen voor je naar de fitness of sportles gaat. Je lichaamstemperatuur stijgt nog meer dan gewoonlijk, waardoor de poriën van je gelaat zich openen. Als er dan nog make-upresten op je huid zitten, is de kans groot dat je poriën verstopt raken en je de volgende dag opstaat met een puistje of twee.

3. Zonnecrème

Tijdens de zomer gebruik je verzorgingsproducten die je tijdens de rest van het jaar niet gebruikt. Juist ja, zonnecrème en aftersun. Gebruik in de eerste plaats producten die effectief bedoeld zijn voor je gelaat. Zonnecrème of aftersun voor het lichaam is vaak erg rijk van textuur en is veel te vet om op je gelaat te gebruiken. Is je huid acnégevoelig, loop dan even langs bij de apotheek. Daar vind je tal van lotions die speciaal bedoeld zijn voor een vettere huid.

4. Gezond snacken

Ijsjes, cocktails, late night snacks, … Tijdens de vakantie durven we wat vaker te zondigen, en terecht. Hou er alleen wel rekening mee dat je huid erop kan reageren, zeker als je lichaam het niet meer gewoon is om veel vetten, alcohol of suikers binnen te krijgen. Gebalanceerde voeding, voldoende vitaminen en véél water drinken is de boodschap. En als je dan toch zondigt, wees er dan op voorbereid dat je huid er de volgende dag wat minder egaal kan uitzien.

5. Blijven smeren

Tijdens de zomer is onze huid minder droog dan in de winter, maar dat wil niet zeggen dat je plots geen hydraterende crème meer nodig hebt. Wanneer je huid te weinig vocht binnenkrijgt zal ze extra talg aanmaken om vet te blijven. Nogmaals: overtollige talg kan in de poriën van je gelaat achterblijven, gevolg: puistjes. Blijven smeren is dus de boodschap, al kan je eventueel wel overschakelen op een lichtere dagcrème met geltextuur.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.