Home FASHION & BEAUTY Fashion 5 makkelijke manieren om je ringmaat te bepalen

5 makkelijke manieren om je ringmaat te bepalen

Of je nu online wil shoppen of je vriend een hint wil geven.

Of je nu een online aankoop wil doen of je vriend een kleine hint wil geven, je juiste ringmaat kennen is altijd handig. Zo kom je ‘m makkelijk te weten.

Belgische juweliers gebruiken zowel de omtrek van de vinger als de diameter als ringmaat. Afhankelijk van het merk van de ring die je wil, moet je het ene of het andere weten. In deze tabel vind je de corresponderende maten.

1. Met een lintmeter

Het makkelijkste is natuurlijk als je al een ring hebt die perfect past rond de vinger waar je nieuwe juweeltje aan zal pronken. Is dit niet het geval, dan zijn er een aantal alternatieven, zoals een lintmeter. Draai de lintmeter rond de juiste vinger aan het juiste hand – er kan verschil op zitten – en rond de vingerknokkel, het dikste deel van je vinger. Je doet dit best ‘s avonds, wanneer je vingers het meest gezwollen zijn. Het aantal millimeter waarop je uitkomt, is je omtrekmaat. Voor de corresponderende diametermaat kan je de tabel hierboven checken.

© Unsplash

2. Met een lintje

Geen lintmeter in huis? Dan maak je simpelweg gebruik van een koordje of lintje, een schaar en een lat. Je draait het koordje rond je vinger op dezelfde manier als de lintmeter en knipt het af. Leg het afgemeten stukje naast een meetlat en je vindt weer je omtrekmaat. De diametermaat lees je af in de tabel.

© Unsplash

3. Bij de juwelier

De meest betrouwbare manier is om even langs te gaan bij een juwelier. Daar kan je metalen ringmallen passen, waardoor je heel snel je maat zal kennen.

© Het ZilverAtelier

4. Met een andere ring en een lat

Heb je toch al een ring die perfect past, dan kan je makkelijk de diameter daarvan meten met een meetlat of een schuifmaat. Voor de omtrekmaat kijk je dan weer in de tabel.

© Het ZilverAtelier

5. Met een andere ring en papieren ringmallen

Op het internet vind je papieren mallen die je kan afdrukken. Let wel op dat je print op originele grootte, anders heb je er niets aan. Door uit te zoeken welke cirkel het best overeenkomt met de binnenomtrek – niet de buitenkant – van de ring die je hebt, kom je je maat te weten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.